Варна се включва в националната кампания "Използвай сърцето си"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:41 / 27.09.2021
741
Варна се включва в национална информационна кампания "Използвай сърцето си“, която се организира по повод Световния ден на сърцето – 29-ти септември. Организатор на инициативата е Дружество на кардиолозите в България и съсловни организации, със съдействието на Община Варна. 

Сърдечно-съдовите заболявания, както и инсултът, са водеща причина за отнемането на човешки животи. За 520 милиона пациенти, с подобни заболявания, пандемията от COVID-19 повече от значима. С отбелязването на Световния ден на сърцето ще се даде гласност на посланията за сърдечно здраве - превенция на сърдечно-съдовите заболявания, поддържането на активен контакт с лекар, превенция на затлъстяването и заостряне на вниманието на хората върху спазването на принципите за здравословен начин на живот, посочват от Дружеството на кардиолозите. 

В знак на съпричастност на 29-ти септември от 20 ч. в червена светлина ще бъде оцветена сградата на щаба на Военноморските сили. Осветени ще бъдат и други значими обекти в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).