Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще бяга в подкрепа на новия терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом
Автор: Пламена Николова 14:50 / 23.05.2022Коментари (0)1167
©
Варна ще бяга в подкрепа на новия терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом.

Вече над 2000 човека са се регистрирали за събитието, а за всеки финиширал участник, организаторите даряват по 5 лв. в името на каузата. 

Борислава Черкезова е обучител по предприемачество и маркетинг, университетски преподавател и маркетингов експерт, а от ноември 2021г. и изпълнителен директор на Фондация Карин дом. 

Тя споделя какво е да поемеш ръководството на организация с 25 годишна история и в изключително важен период на растеж и строеж на нов модерен център, как екипът се справя с нелеката задача да събере сумата за неговото изграждане, изцяло, благодарение на дарители и какво ново да очакваме от Карин дом през идните месеци. 

- Вече половин година сте изпълнителен директор на Фондация Карин дом. Какво е да работиш за промяната в сърцата, в мисленето и в живота на хората?

- За всеки един член на екипа и за мен това е кауза и мисия, в която вярваме и за която сме избрали да работим целенасочено. Някои от нас са започнали като доброволци, други като стажанти, трети след кандидатстване. Преди 3 години направих целенасочен преход от банковия към гражданския сектор, започвайки работа в Карин дом, след една тяхна кампания с мартенички, на която попаднах случайно. Избрах тази посока с ясната мисъл, че за мен това е голяма промяна като професионалист, но не и като майка и човек, който вярва в семейството и важността на ранното детско развитие. Всеки ден аз и целият екип на Карин дом създаваме стъпка по стъпка увереност във всяко едно дете и неговите родители, прекрачили прага на центъра, да живеят независим, пълноценен живот, с мечти, с равни права и най-вече с подкрепяща общност.

За нас е успех и повод за радост, когато едно семейство остане заедно въпреки трудностите си, въпреки болката, която изпитва, че точно неговото дете е различно и налага един друг живот за всички, включващ сериозен период на адаптация към новата и в повечето случай неочаквана действителност.

Ето тези моменти вдъхновяват екипа ни през годините, заедно с вярата в мечтата за нов, голям, терапевтичен комплекс в подкрепа на още повече семейства и обучения на специалисти. Тази година сбъднахме тази мечта и сградата е вече факт.

- Как екипът се справя с предизвикателствата да реализира толкова специфичен проект, какъвто е един терапевтичен комплекс за деца със специални нужди? Можем ли да кажем, че вече сте събрали необходимата сума за финализирането му? Как успяхте до тук и какви са следващите стъпки?

- Истината е, че този важен проект за нас и за семействата с деца със специални нужди се случи в много сложна обстановка с много неизвестности и предизвикателства покрай  пандемията. Парцелът за строеж е дарение от Община Врана, гласуван с пълно мнозинство на Общински съвет, където всички партийни различия бяха пренебрегнати в името на най-ценното – децата. Естествено, с ясен план за действия и правилен екип от специалисти в проектния етап бяха лесно и успешно взети решения по различни казуси. Без правилните партньори в лицето архитектурно студио и строителна компания, нямаше как да издигнем само за 1г. и 8 дни сградата. И не на последно място благодарения на дарения на граждани и отговорни бизнеси успяхме да посрещнем разликите в цените на строителните материали от одобрения през 2016-та проект,  финансиран от фондации Velux. до реализирането му през 2022. Сега предстои финално предизвикателството – обзавеждане и оборудване за новия център.

Новият Карин дом ще предоставя разнообразни функции и услуги под един покрив  – физиотерапия и хидротерапия за деца с двигателни затруднения, център за ранна интервенция, детски здравен център, ранна диагностика, Монтесори център и детска демонстрационна кухня, стаи за диагностика, индивидуална и групова терапия, модерна сензорна зала, медицински център, обучителни зали и административна част, вътрешен двор с две детски площадки, за които фондацията ни се нуждае от още съмишленици. За наше щастие, обаче, не спираме да ги откриваме в лицето на все повече социално ангажирани компании, и най-хубавото – български такива. Последното събитие, организирано в наша подкрепа е един благотворителен маратон, който ще се проведе във Варна, тази събота.

- Разкажете ни малко повече за инициативата и за това как могат варненци да се включат в нея, за да ви подкрепят?

- Dentaprime Runcity е едно страхотно зареждащо събитие с кауза, в което каня всички варненци - малки и големи да се включат. Имаме нужда от подобни инициативи, които възпитават не само тялото, но и сърцето!

Участието е напълно безплатно и с много стимулиращи награди (почивки на о-в Мавриций и Анталия, екскурзия до Disneyland – Париж, велосипеди и много други) като за  всеки финиширал участник организаторите даряват пo 5лв. за обзавеждането на новия терапевтичен комплекс. Състезанието ще подкрепи една значима кауза за Варна и ранното детско развитие. Варна ще бяга в подкрепа на новия терапевтичен и образователен комплекс на Карин дом и сме изключително благодарни на организаторите на инициативата и на всички варненци, които ще се включат, защото колкото са повече, толкова по-добре! Нека бягаме заедно на 28 май от 10:00ч. на входа на Морската градина - този път не само за здраве, но и за бъдещето на децата, защото всеки от нас може да промени средата и живота на децата със собствен пример! Организаторите молят, всеки, който има желание да се включи, да се регистрира на  https://www.dentaprime-runcity.com/, за да получи инструкции от къде да вземе своите стартов номер и тениска, за да избегне неудобството от възможно изчакане на опашка в самия ден.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
План за възстановяване и устойчивост на България
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Специализирани полицейски операции в страната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: