Варна ще е домакин на церемонията за обявяване на носителя на титлата Европейска младежка столица 2019 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:16 / 09.11.2016
1024
Варна ще бъде домакин на церемонията за обявяване на носителя на титлата Европейска младежка столица 2019 г. Събитието, което се организира съвместно от Община Варна и Европейския младежки форум, ще се проведе на 16 ноември. То е част от програмата на Генералната асамблея на ЕМФ.

Европейската младежка столица е ежегодна инициатива, която съществува от 2009 г. и неин организатор е Европейския младежки форум.

Целта на ЕМС е да стимулира развитието на подкрепяща за младите хора среда и да подпомогне пълноценното им участие в изграждането на политики и взимането на решения на местно и национално ниво.

Варна ще бъде Европейска младежка столица за 2017 г. Основният фокус на кандидатурата, с която градът спечели отличието, е насърчаване на участието на младите хора в обществения живот чрез развитие на социални иновации.

"Титлата е признание че Варна е град, който е посветил своите усилия за подкрепа на младите хора. За нас е чест и отговорност да бъдем нейни носители през 2017 г.", коментира Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение "Варна - Европейска младежка столица".

За титлата ЕМС 2019 г. се борят Манчестър (Великобритания), Амиен (Франция), Нови Сад (Сърбия), Перуджа (Италия) и Дери Страбан (Северна Ирландия).

В официалната програма на събитието, за което се очакват много гости от страните кандидати, ще участват варненските групи Connection Crew и Ума и Дума както и световните шампиони по бийтбокс SkilleR и Pe4enkata.

В края на вечерта, в музикалната програма на събитието ще се включи и гост-изненада.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).