Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще има най-красивия зоопарк след ремонта, подписаха договор за обновяването му
Автор: Пламена Николова 11:56 / 14.06.2019Коментари (2)9319
©
Община Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност 1,2 млн. лв., осигурени чрез заем от Регионалния фонд за градско развитие" (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA АД. Днес договорът бе подписан от кмета на Варна Иван Портних и Мартин Заимов, ръководител на фонда, предаде репортер на Varna24.bg

"Радвам се, че сме на финалната права на този толкова важен за Варна проект, касаещ място, любимо на малчуганите и техните родители. Зоологическата градина е една от емблемите на града, тя се намира в историческото ядро на Морската градина. Благодаря на фонда, имаме вече една добра съвместна история с реализирани проекти като Юнашкия салон, който тънеше в разруха,а сега е център на събитията на спортната общност и не само. Надявам се, че в най-кратки срокове ще започнем изпълнение на ремонта в зоопарка, така че той да съответства на всички съвременни изисквания. Гледаме напред към нови предизвикателства, обсъждаме и други проекти относно обновяването на спортната база в целия град. Предстои със средства от фонда изграждането на голям паркинг до Спортна зала и ще се реши проблемът с паркирането там", каза кметът Иван Портних

"Варна е първият град, в който се финансира ремонт на зоокът. В България има учудващо много зоологически градини, но повечето са в лошо състояние. Трябва да има по-доба грижа за животните. Съвременния свят изисква едно човешко отношение към животните. Това предопределя човешкото отношение към хората. Има тенденция да опредметяваме хората, а това не е хубаво. Във Варна имате един феноменален човек, в лицето на директора на зоокъта Иванка Стоянова, трябва да благодарим и на нея. Нашето очакване е, че това е пръв проект от този тип, който отваря възможности да опазваме природата в България", сподели днес Мартин Заимов. 

Реконструкцията и модернизацията на Зоопарк Варна“, включва проектиране, реконструкция и ремонт на сектор "Хищници“ и "Маймуни“, обновяване входната зона на Зоопарка, изграждане на павилион за продажба на сувенири, изграждане на нова зона за отдих с детска площадка.

Стойност на целия инвестиционния проект 1 200 000 лв. с ДДС. Целта на проекта е да подобри състоянието на цялата зона на зоопарка и по този начин да го направи по-привлекателен за посетителите и отговарящ на съответните стандарти за отглеждане на животни. Ще се създаде един съвременен парк, съчетаващ в себе си различни зони за образование, отдих, научно-изследователска дейност и атракции. Проектът включва: реконструкцията и ремонта на сектор маймуни и сектор хищници - местообитания на тигри, вълци, лъвове предвижда се обновяване на входната зона на зоопарка; ще бъде реконструирана съществуващата каса, ще бъдат изградени павилион за продажба на напитки с открита зона, павилион за продажба за сувенири и храна за животните.

Основната дейност на фонда на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014 – 2020 година. Финансовите инструменти са алтернативен на безвъзмездната помощ начин за финансиране, който придобива все по-важна роля в бюджета на Европейския съюз. Финансовите инструменти целят по-ефективно използване на публичен ресурс и осигуряват финансова подкрепа за осъществяване на икономически жизнеспособни проекти (налице е възвръщаемост).

Община Варна е една от първите общини в Северна България, която получи одобрение за използване на този финансов инструмент, тъй като финансираните проекти генерират приходи, които ще се използват като източник за погасяване на кредита (налице е възвръщаемост на инвестицията).

Повече вижте в прикаченото видео!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.06.2019 г.
0
 
 
Е нали щяхте да го местите под ,,Пикадили парк,,-в бившото поделение? И една лека за управителката да сложите----ще има навалица да я гледа! :)
Aнонимен
на 15.06.2019 г.
0
 
 
Дано ремонта стане по-качествен от този в трети микрорайон на Владиславово!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: