Варна ще кандидатства за 13 млн. лв. за нови сгради на училища и детски градини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:35 / 26.05.2023
1368
Варна може да получи до 13,33 млн. лева за строителството на две нови сгради на училища. Това стана ясно на днешното заседание на ПК "Наука и образование“ към Общински съвет – Варна, на което беше дадено съгласие за кандидатстване по процедура "Изграждане на нови сгради на училища и детски градини“ по Националния план за възстановяване и устойчивост, научи Varna24.bg.

Предвижда се допълнителни сгради да бъдат построени към основните училища "Добри Чинтулов“ и "Йордан Йовков“. Освен да се осигури съвременна материална база, целта на процедурата е подкрепа за преминаване към едносменен режим обучение. Към момента в двете общински училища няма създадени условия за такава организация.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата, в рамките на който Община Варна може да подаде предложението, е до 13 332 000 лв. с ДДС, като не се изисква задължително съфинансиране. Максимално допустимата стойност е до 6 600 000 лв. с ДДС за нова сграда на едно училище. Средствата са предназначени както за строителство, така и за оборудване и обзавеждане.

Заради проектното предложение Общинският съвет се събира на извънредно заседание, което ще се проведе в понеделник – 29 май от 10:00 часа в зала "Пленарна“ на Община Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Търговец на дрога бе спипан от полицията във Варна
Задържане под стража на жена, разпространявала фентанил във Варна...
Общинско предприятие с важна информация за учениците във Варна
Община Варна обяви конкурс за двама експерти
Нов "войвода" пое ВМРО във Варна
Във Варна пристигна първото ядрено гориво от "Уестингхаус" за АЕЦ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).