Варна ще пази улици, градинки и детски площадки с камери за 1 млн.лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:48 / 13.04.2016
1333
Община Варна е обявила обществена поръчка за проектиране и строителство, доставка и монтаж на системи за видеонаблюдение в морския град, научи Varna24.bg.

Според публикуваната информация на сайта на Агенцията за обществени поръчки, стойността на инвестицията е 1 млн.лв.без ДДС, а срокът на изпълнение 4 години.

След разглеждане на всички постъпили предложения, общината може да сключи рамкови договори с едно, две или три дружества, стига те да отговарят на изискванията.

Новите камери ще бъдат монтирани на важни обществени места като булеварди, паркове, детски площадки, паметници и др. 

"Не е ясно кое е по-рентабилно за Община Варна - да изкупи делът от съвместното българо-австрийско дружество за видеонаблюдението във Варна или да сключи напълно нов договор и закупи ново оборудване. Това каза преди време за Varna24.bg председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

"Имаше предложение от страна на частния партньор община Варна да изкупи дела му в смесеното дружество. В настоящия момент сме възложили изготвяне на експертна оценка от външни оценители, които да определят пазарната стойност на оборудването така, както е монтирано по улиците на града, за да вземем преценка до колко финансово е изгодно за Община Варна да закупи тази техника. Дали не е по-изгодно да купим нова на тази стойност. В най-скоро време ще разберат каква е стойността", коментира тогава Тодор Балабанов. Той уточни, че камерите са разположени по улиците, в общината е позициониран центъра за видеонаблюдение .

Голяма част от старите камери не са въведени първоначално в експлоатация и не са поддържани впоследствие от страна на частния партньор.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).