Варна ще представи страната на състезание за социални иновации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 27.06.2018
1455
Варна ще представи страната на състезание за социални иновации от Европейската комисия.

Европейското състезание за социални иновации избра 30 полуфиналисти с идеи за превръщане на местните предизвикателства във възможности за младите хора в икономиката.

Beehive e единственият представител от България сред 30 проекта избрани от общо 700 кандидатствали. Всички участници са от различни държави и кътчета на Европа с фокус Хоризонт 2020, представляващи 20 различни националности.

Идеята е за създаване на High tech pre-accelerator for students (Високотехнологичен ускорител за студенти). Учениците ще имат достъп до най-съвременната технология, разработена от новосъздадени фирми, която се интегрира и включва новаторски начин на обучение, чрез IT, 3D печат, виртуална реалност, блок-верига и др. Програмата ще отнеме 6 седмици и ще бъде предложена за част от учебната програма на училищата в община Варна. Учениците ще могат да помогнат на високотехнологичните стартиращи фирми и съвместно да създадат нови. Програмата може да бъде разширена в други градове и региони.

Състезанието ще подпомогне избраните участници да разработят своите концепции и ще осигури финансиране от 50 000 евро на всеки от трите най-обещаващи проекта, за да превърнат идеите си в реалност. Избраните полуфиналисти ще посетят тридневна наставническа академия в Клуж-Напока, Румъния. С помощта на индивидуален ментор всеки полуфиналист ще разработи подробен бизнес план, за да очертае как ще тества и прилага тяхното решение. Десет финалисти ще бъдат избрани да изложат идеята си на церемонията по награждаването в Брюксел през ноември 2018 г., на която ще бъдат присъдени трите награди.

Европейският конкурс за социални иновации, стартиран в памет на Диого Васконелос, е награда за предизвикателства, организирана от Европейската комисия в държавите-членки на ЕС и страните, асоциирани към Хоризонт 2020, сега е шестото издание. От новаторите бе поискано да се възприеме подход, основан на място. Това означаваше, че за да бъдете успешни в конкурса, трябваше да се създадат иновации за определено място и да се отговори на конкретни местни условия, предизвикателства и възможности.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).