Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна ще разкрие индустриална зона и тех парк
Автор: Димитър Щерев 13:43 / 18.01.2024Коментари (8)5980
© Varna24.bg
С поглед към бъдещето Варна ще разкрива и индустриална зона, и тех парк. Това стана ясно от думите на кмета Благомир Коцев, след срещата му с министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който днес е на работно посещение в морския град.

Целта е развитието на иновативни индустрии, като високи технологии и зелена икономика, които освен, че са много модерни и търсени в световен мащаб, носят и висока добавена стойност.

Варна, като регион, има всички необходими условия, стана ясно още от думите на кмета Коцев. Това са и университетите, от една страна, и човешкия ресурс, и логистична и транспортна свързаност и обезпеченост, като пристанища и летище.

Тех паркът може да се обособи в района на "Аспарухово", а индустриалната зона или в терен в община Аксаково (където има терен от близо 3 хиляди декара), или на територията на община Варна - край Тополи и Казашко (където терена, макар и заедно с частни имоти, е с големина хиляда декара).

Идеята бе представена и пред посланика на Франция у нас, който изявил интерес, стана ясно още от думите на кмета Коцев.

Варна е един от най-обещаващите райони у нас, допълни пък министъра на икономиката и индустрията. Целта е да стане един от най-бързо растящите икономически региони у нас, обясни Богдан Богданов.

И той се фокусира върху местоположението на Варна и региона, добрата му транспортна свързаност със страната. Тука е идеално за развитието на сектори с висока добавена стойност. И в момента има такива - примерно в IT-индустрията, които искаме да надградим, обясни министър Богданов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
То всичко това е добре, но аз искам да ми свети вечер улицата, а да нямам усещане, че съм в гората. И става дума за център
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Варна пак ще хрантути Аксаково
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Да се вразуми концесионера на летището, който е в конфликт на интереси и от години "затапва" града, ограничавайки нискотарифните авиокомпании да експлоатират определени дестинации, понеже засягат интересите на "националния превозвач" (собственост на концесионерите).
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Кметът Коцев се старае, има силно желание за работа, не очаквайте чудеса за толкова малко време. Необходими на града са разширителни ремонти на всички булеварди, нови паркинги поради страшния недостиг на паркоместа, УВЕЛИЧАВАНЕ данъците на дърти таралясници, които недобросъвестните собственици не поглеждат с месеци и само заемат място за хора, които циркулират постоянно с автомобилите си. НАЙ-НУЖНИЯТ ПРОЕКТ за града е АМ "Черно море", като държавата престъпно нехае за него от десетилетия. Най-бързият начин за преодоляване на липсата от връзка Север-Юг е именно посочената магистрала. ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НАВСЯКЪДЕ! За да не могат малки и големи гамени и идиоти да трошат, рушат и разхвърлят, без те самите да са направили каквото и да е полезно в жалките си животи. КАТЕГОРИЧЕН ДЕМОНТАЖ НА ВСЯКАКВИ ЧЕРВЕНИ, СОЦ, МОЦ ГНУСОТИИ! НА ЧАКЪЛ и за някой пласт на нов булевард!
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Засега само приказки, хората искат резултати
Aнонимен
на 18.01.2024 г.
0
 
 
Трамвайна железница и метро станция иска Варна и регионът! Трафикът в града е умопомратичетелен, колите се множат като хлебарки
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: