Варна ще си сътрудничи с град, който е топдестинация в Азия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:39 / 25.08.2014
1140
Кметът на Варна Иван Портних и Ван Хиу Чиен - председател на Народния комитет на град Да Нанг, Виетнам, подписаха меморандум за сътрудничество, в присъствието на посланика на азиатската държава Ле Дук Лиу.

По време на разговорите между представителите на община Варна и делегацията от Виетнам бяха коментирани теми, свързани с възможностите за развитие на туризъм, морска индустрия, образование, култура , IT технологии.

Презентация на възможностите за бизнес в морската столица направиха Пейчо Пейчев, зам.-кмет на Варна, Иван Табаков - председател на ВТИК, Жельо Душев, представител на туристическата камара в града.

Град Да Нанг е в топ 6 на най-добрите туристически дестинации в Азия и в челната десетка на градовете с най-добра околна среда на континента. През последната година отчитаме 10% икономически растеж, активно се развиват високите технологии, селското стопанство, добива на аквакултури, туризма, обяви по време на презентацията Ван Хиу Чиен.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).