Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна спечели приза "Град на Знанието" за втори път
Автор: Пламена Николова 11:29 / 21.12.2020Коментари (0)1932
©
Варна спечели за втори път приза “Град на Знанието" в класацията на "Дарик радио" - "Кой е най-добрият град за живеене". Новината съобщи водещият на обзорното предаване "Годината" Кирил Вълчев. Инициативата на медията тази година се провежда съвместно с Фондация "Америка за България". 

Поредното отличие в тази категория за Варна категорично утвърждава града ни като национален център за образование и наука. Вярвам, че именно образованите млади хора са факторът, който ще движи града напред, затова продължаваме да инвестираме в тях, заяви кметът Иван Портних, който се включи онлайн в предаването. Той припомни, че в бюджета на Варна разходите за образование винаги са били с най-голям дял.

"И тази година, въпреки кризата, над 90 млн. лв. бяха инвестирани в тази сфера, като увеличението спрямо миналата година е с 10 млн. лв. За 2021 г. вече имаме осигурено финансиране от държавата за над 31 млн. лв. - за нови ясли, детски градини, училища. Благодаря за подкрепата на правителството, на министъра на образованието Красимир Вълчев, с когото работим в много добро партньорство", каза Иван Портних. Той припомни, че тази година по негова инициатива бе подписан Меморандум за сътрудничество между Община Варна, академичната общност в града и бизнеса. Това е кауза, която има за цел дългосрочно развитие на морската столица и трансформиране на икономическия профил на Варна чрез дигитални, иновативни и зелени решения, постигане на икономически растеж - чрез инвестиции, базирани на знание и иновации, създаващи работни места с висока производителност и доходи. ( https://www.varna.bg/bg/2). 

"Един от големите ни проекти, включени в Меморандума, е изграждането на нова икономическа зона за привличане на производства с висока добавена стойност. Това гарантира откриване на нови добре платени работни места, а Варна е град, който може да осигури необходимите образовани кадри", допълни кметът.

Меморандумът "Варна - Град на Знанието" бе и един от мотивите да подкрепим номинацията на града за отличието на "Дарик радио", коментира министърът на образованието Красимир Вълчев, който бе гост в студиото. Той оцени високо усилията, които Община Варна полага за развитието на сектора - както за модернизиране на образователната инфраструктура, така и за доброто социално партньорство с работещите в сектора.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: