Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варна става център на международен турнир по любопитен спорт
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 19.04.2024Коментари (0)1161
©
Един от най-интересните спортове ще събере над 120 състезатели от над 20 страни във Варна. От 7 до 14 май в курорта Св. Св. Константин и Елена ще се проведе Международен турнир по петанк - любимата игра на французите, придобила световна популярност.

Входът е свободен за публиката в дните от 8 до 14 май, когато ще се проведат 5 турнира. Състезатели Франция, Германия, Румъния, Полша, Израел, Белгия и други, и разбира се – от България са заявили участие за турнирите за двойки и тройки. Световната звезда – фрийстайлър и инфлуенсър в петанк Танги Пенин от Монако ще демонстрира правилата на играта.

Международният турнир "Петанк – море и спа“ се организира от Black Sea Petanque Club Varna, Българската федерация по петанг и "Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД с партньорството на Acibadem City Clinic.

Специално за турнирите ще бъдат изградени площадки на плажа, а гостите ще са настанени в емблематичния за курорта хотел "Азалия“, съобщи президентът на клуба Black Sea Petanque Club Varna Ги Лабейри. За още по-доброто настроение ще допринесат зоната за изложители и гурме зона край игрищата.

На 7 май Танги Пенин ще покаже защо тази завладяваща игра с топки, чиито корени са в древността, е толкова популярна по света. Тя не изисква много аксесоари и екипировка и се практикува както от компании с приятели така и от компании, които искат да разредят стреса и да стоплят връзките в колектива.

Първият международен турнир по софт петанк в Св. Св. Константин и Елена ще е на 10 май. А в събота и неделя – 11 и 12 май, ще се проведе Pétanque Grand Prix за отбори от трима играчи. В тях ще се състезават лицензианти, аматьори, физически лица, служители на фирми. Награди на стойност над 5000 евро ще получат най-добрите играчи, участващи в различните турнири.

Терминът идва от провансалските окситански думи pè "крак“ и tanca "кол“. Това е единадесетият спорт във Франция по отношение на броя на лицензополучателите: 298 151 регистрирани играчи (края на 2016 г.).








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: