Варна става част от успешна инициатива на Европейската комисия

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
17:32 / 15.02.2022
1034
Варна става част от успешната инициатива на Европейската комисия "Седмици на европейската индустрия“ като кулминацията в града ще бъде на 16 февруари. Тогава ще се проведе "Денят на европейската индустрия във Варна“, а организатор на събитието е Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - "Обединени Бизнес Клубове“.

"Европейската комисия ни предостави изключителна възможност – за  първи път български представител има възможността да бъде домакин на поредицата от събития в страната под шапката "Седмица на европейската индустрия“. Сигурни сме, че те ще бъдат много полезни не само на бизнеса, но и на местната и на държавната власт, на неправителствените организации, както и на научната общност. Ще открехнем вратата към възможности, които ЕК предоставя за развитието на различни браншове – индустрия, дигитални технологии и изкуствен интелект, туризъм, възобновяеми източници, строителство, здравеопазване, социална политика, изследователска дейност, социална отговорност, транспорт и др.“, заяви Веселин Халачев, председател на СПМСБ "Обединени Бизнес Клубове“ и член на Борда на Директорите в Европейски Алианс на Малкия Бизнес (ESBA).

Предвид спазването на ковид мерките форматът на събитието е хибриден – онлайн и присъствено в конферентната зала на хотел "Аква“.

Участниците ще бъдат поздравени от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и от бившия еврокомисар и вицеканцлер на Австрия - Ерхард Бусек – координатор на инициативата за югоизточна Европа. Министърът на земеделието Иван Иванов и областният управител на Марио Смърков също ще се включат с приветствия във форума. "Ще разкрием подробности за кандидатстване по европейски фондове и програми, управляване от ЕК, с директно кандидатстване в Брюксел, в подкрепа на зеления и цифровия преход на евроикономиката. Инициативата на ЕС "Врата към света“, например, е с бюджет от 300 млн. евро за възобновяема енергия, инфраструктура и транспорт. Ще обърнем внимание и на европрограми, управлявани на национално ниво за програмния период 2021-2027 – за развитие на селските региони, иновациите и конкурентноспособността, човешките ресурси, околна среда. Ще разясним и стратегията "От фермата до трапезата“, издаде част от програмата Веселин Халачев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).