Варна става един от новите 30 дигитални хъба в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:34 / 23.10.2017
2015
Варна най-вероятно ще бъде един от новите 30 дигитални хъба за цифрова информация в Европа. Това са си поставили за цел организаторите на международното технологично събитие Innowave 2017 Business and Startup Conference, което се проведе този уикенд във Варна. Български Бизнес Форум и Община Варна вече са преполвили пътя към тази цел, а в рамките на 2018 година ще бъде готова и пътната карта за реализацията й.

Конференцията в Двореца на културата и спорта събра над 800 участници и над 40 лектора от 15 държави, сред които България, Румъния, Сърбия, Македония, Обединеното кралство, САЩ, Чехия и други.

Изключително големият интерес сред стартиращите български компании и млади предприемачи в областта на технологиите бе оправдан от видните имена сред спикърите, начело с легендата на директния маркетинг Дрейтън Бърд, лица на Amazon, AliBaba, Yandex, IndiGoGo и други онлайн гиганти.

Добрата новина за варненските стартапи е, че редом с конференцията беше създаден Инвеститорски фонд от бизнес ангели, който ще подпомага развитието на младите предприемачи с идеи от Варна и Източна България. Първата селекция от компании с идеи ще бъде направена в началото на следващата година. Пак тогава ще бъдат раздадени и първите грантове за финансиране.

"Доволни сме от реализацията на събитието. За нас е изключителен успех не само че привлякохме значими имена сред лекторите, но и че броят на участниците беше огромен. Видяхте, че внимание на събитието обърнаха и политиците - еврокомисарят по дигитализацията Мария Габриел и министърът на образованието Красимир Вълчев. Разбира се, не пропускам и кмета на града Иван Портних, който също има съществен принос за случването на Innowave 2017. Постигнатото е задължаващо и за следващите издания", коментира председателят на Български Бизнес Форуми Димитър Василев.

Следващо издание на конференцията ще се проведе на 19-20.10.2018 г., отново във Варна. В него ще се разшири сериозно обхватът на лекторите и младите предприемачи ще имат възможност да се докоснат до имена от компании като Airbnb, TripAdvisor, Twitter, Snapchat, Facebook, освен досегашните, които също да потвърдили участие. През януари 2018 година ще бъдат обявени първите 10 лектора за догодина като общо се очаква спикърите да бъдат над 50.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).