Варна вече си има нова празнична премяна, нови атракции радват малчуганите на "Независимост"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 06.12.2019
4785
Варна грейна в празнична премяна, а нови атракции радват малчуганите на площад "Независимост", видя репортер на Varna24.bg.

Нов Дядо Коледа и влакче са новите придобивки в украсата на централния варненски площад. 

Украсени са всички булеварди и пешеходни зони в морската столица. Административните сгради и търговските обекти също светят с празнични акценти.

На много места в града живеещите също са украсили със светещи лампички елхичките пред жилищните кооперации. Още на 30 ноември собствениците на жилищен вход в бл. 122 в ж.к  "Младост" се организираха и украсиха бора пред входа, като отново го свързаха с уличното осветление. Хората си издействали специално разрешение от Община Варна и сега красивото дърво светва всяка вечер и изгасва сутрин с уличното осветление.

Припомняме, че по информация на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" празничната коледна и новогодишна украса във Варна тази година е допълнена с нови елементи.

Допълнителни светещи елементи са монтирани по фасадата на сградата на Варненския окръжен съд, както и в петте района на града.

Общо над 600 тематични елемента – свещи, елхички, снежинки, звездички, камбанки и 43 000 метра светещи гирлянди грейнаха в морската столица в навечерието на коледните празници. Те са разположени по булевардите "Мария Луиза“, "Хр. Ботев“,  "Осми Приморски полк“, "Цар Освободител“, улиците "Пирин“ и част от "Ген. Колев“ - от "Чаталджа“ до "Царевец", на автогарата и жп гарата, по Аспаруховия мост.

Община Варна обяви и начало на традиционната кампания за най-красива коледна украса на обществена или жилищна сграда, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения.

За четвърта година всички желаещи да се включат в инициативата могат да изпращат снимки на украсените обекти, с ясно указано местонахождение, на имейл: varnaukrasi@gmail.com .

Кадрите ще бъдат публикувани в страницата "Да украсим Варна за Коледа" във Фейсбук, а авторите, събрали най-много харесвания, ще получат награди.

Класацията е разделена по сектори - за украса на фасади на обществени сгради, на жилищни сгради, както и за интериор - художествено оформление на вътрешни помещения. Кампанията ще продължи до 06.01.2020 г. включително, след което ще бъдат обявени победителите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (110):
10.12.2020 Чудото на Коледа дойде във Варненския апелативен съд
07.12.2020 2 408 елхи има възможност да предостави на физически и юридически лица СИДП
07.12.2020 Коледен базар във Варна подпомага семействата на деца с увреждания
07.12.2020 Коледната елха грейна във Варна! Кметът: Желая здраве и вяра!
04.12.2020 Раздават 300 коледни пакета на социално слаби граждани
04.12.2020 Коледната елха във Варна грейва на Никулден, радваме й се дистанционно
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).