Варна взе награда за най-много привлечени туристи на музикално събитие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:57 / 29.11.2017
2695
С два приза бе отличена Община Варна по време на годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) по време на официална церемония във вторник вечерта. Морската столица грабна отличие за най-устойчива политика за изграждане на туристическа инфраструктура и за най-много привлечени туристи на музикално събитие - концертът MTV Presents Varna Beach събра над 30 000 души на южния плаж.

Наградите получи Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм" в Община Варна. Тя благодари за отличията и от името на кмета Иван Портних покани БХРА да проведе следващото заседание на Управителния съвет на организацията във Варна.

Обновяването на инфраструктурата е дългосрочен приоритет за Община Варна. Тази година се работи по 8 обекта, сред които е и най-мащабният проект - изграждането на бул. "Васил Левски" - в участъка от ул. "Подвис" до ул. "Девня". Вторият етап т. нар. "пробив", предвижда разширяване на булеварда, който ще стане с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти. Ще бъдат изградени 6 рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Новоизграденият участък, заедно със съществуващия в момента, който също ще бъде ремонтиран, ще осигурява бърза връзка от най-южната част на града до изхода към североизточната част и курортните комплекси. Ремонти се извършват на ул. "Студентска", в участъка от ул. "Мир" до ул. "Дубровник", на ул. "Ана Феликсова" и кръстовище на бул. "Цар Освободител" в кв. "Възраждане", на ул."Цар Борис III" в кв. Виница, в участъка от ул. Св. Св. Константин и Елена" до обръщача. Ремонти вървят и в кв. "Аспарухово" - на ул. "Мара Тасева" - в обхват от бул. "Първи май" до бул. "Народни будители" , на улицата към СОУ за деца с нарушено зрение "Проф. Иван Шишманов" и на пътната отсечка към СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков". Агенция "Пътна инфраструктура" извършва строително-монтажни дейности в участъка от кръстовището за Аладжа манастир до спирка "Миньор". Пътят е важна транспортна връзка на града с курортите.


Виж коментарите (0)

Още по темата (48):
13.08.2018 Около 20 000 наблюдаваха лудото шоу на МТВ във Варна
09.08.2018 MTV награждава кръводарители с 50 билета за шоуто си във Варна
09.08.2018 Затварят улици и булеварди заради концерта на МТВ
07.08.2018 Рита Ора изпрати видеопоздрав, няма търпение да дойде във Варна
06.08.2018 Не остана! Шоуто на МТВ скоро ще разтърси Варна
25.06.2018 Световни диджеи отправиха поздрав преди шоуто на MTV във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).