Varna24.bg с подробности около нападението на въоръжен младеж в магазин на пазара

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
11:54 / 02.10.2018
3850
Собственикът на магазинчето за алкохол и цигари на ул. "Д-р Пискюлиев" във Варна, което беше нападнато от въоръжен 18-годишен младеж от Лясковец, е бесен, че нападателят е бил освободен и пуснат да си ходи у дома, научи Varna24.bg

Всички клиенти на търговския обект не спират да коментират случилото се. Стопанинът на търговският обект отказа да разговаря с репортер на медията, но от колежки на смелата продавачка, която грабна пистолета от ръцете на нападателя, научихме, че момичето все още е в шок и е действало инстинктивно без да има време да обмисли риска от смелата си постъпка. 

Стана ясно още, че двете момчета, които влизат и се нахвърлят над нападателя в момента, в който той вади пистолет, са го наблюдавали отвън. Той им се сторил съмнителен, защото обикалял около магазина около 20 минути с медицинска маска на лицето. Когато го видели да влиза в търговския обект момчетата тръгнали след него и се озовали в точния момент на точното място. Окуражена от подкрепата им продавачката се спуснала да хване насочения срещу нея газов пистолет.  

18-годишният Никола Николов обяви пред bTV, че не е имал намерение да обира магазина, а извадил пистолета, защото под него било портмонето му. Пистолетът е купен от Велико Търново, защото исках да стана охранител в Лясковец. Маската на лицето си той обяснява с факта, че е болен от бронхит и лекар му казал да носи маска.

Припомняме и официалното съобщение на полицията по случая:

На 28.09. т.г., около 22:30 часа, е получен сигнал за грабеж на оборотни пари от търговски обект, намиращ се на ул. «Д-р Пискюлиев». Неизвестно лице е насочило пистолет към продавач – консултатнта в обекта и е поискало да му бъдат предадени оборортните пари. След проведени незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия е установено, че извършител на деянието е Н.Н. (18 г.) от гр. Лясковец, известен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Варна. Н.Н. е задържан за срок до 24 часа.

Вяра Алексиева, говорител на районната прокуратура във Варна, обясни за bTV, че Никола Николов е пуснат, защото е ученик в XII клас, има постоянен адрес в Лясковец, не е наркозависим и не е криминално проявен. Тя увери, че ще му бъде повдигнато обвинение за  въоръжен грабеж.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
02.10.2018 Младежът, извадил оръжие в магазин: Търсех портмонето, пистолетът бе отгоре
01.10.2018 Вижте видеото с обезвреждането на крадеца с пистолета във варненски магазин
01.10.2018 18-годишен е извадилият пистолет във варненски магазин
01.10.2018 Екшън като по филмите се разигра в магазин във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).