Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци: Не само на Златните се "слаломира" между колите, и в града е така
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 20.03.2023Коментари (0)1717
© Varna24.bg
Дума дупка отваря. Това се случи след думи на кмета на Варна Иван Портних. Десетки жители на морския град отвориха "дупка", захващайки се на изреченото от него. А то бе по повод бараките на Златни пясъци. В петък той показа снимки с търговските сергии, нацвъкани в курорта. Сами се убеждавате, каза тогава той, че те са превзели тротоарите. То сега - извън активния туристически период, трудно се минава, а какво ще е когато бъдат изнесени външни щендери и превземат малката свободна част от тротоара. Това е опасно за всички, да не говорим как ще преминават майки с колички, лица с увреждания и дори влюбени двойки, обясни кметът на Варна.

Тези негови думи отприщиха лавина от коментари в социалните мрежи, видя репортер на Varna24.bg.

Публикуваме няколко без редакторска намеса.

Той като че ли не е ходил на Златните? На Св .Константин и Елена не е по-различно. Да не говорим за безумието при строителството в града ,и около него във вилните зони. За тротоарите дори в центъра и около кметството дори. А нашата улица "Иван Драсов " е само с един тротоар пред номера 20 и 24 (откраднат от парцела на кооперацията ни) заради незаконен платен паркинг организиран от общината. Майчетата с количките и бебетата вътре тичат сред колите. Това е в пъпа на града! Писах, че няма как да дойде линейка или пожарна, да паркира пред входа, но...., пише жител на Варна.

Вървиш по Батенберг (ул. "Княз Александър Батенберг", бел. авт.) и хоп - тротоара свърша. Разкопки има,добре. Но трябва табела за да знаят пешеходците, коментира друг.

А край Гъбата (баня "Гъбата", бел.авт.)?!?! Тя заобградена от строителна ограда, надпис има, че трябва да се отиде на другия тротоар, но такъв няма . Не че го няма, но там друга строителна ограда и отново табела, която те връща обратно. Енигма, някаква, пише трети варненец.

Коментарите в този дух не са един или два.

Хората се жалват и от спрени, и паркирани коли по тротоара. Жалват се и от безумно поставени улични осветителни тела - направо по средата на тротоара, така че майка с количка не може да ги заобиколи, освен ако не слезе на пътното платно. Визират и дървета, чийто корени са разбили плочките, така че мястото е трудно за преминаване, освен ако пешеходецът на слезе на асфалта. И още, и още примери, дават варненци, отнасящи се до липсата на безаварийно преминаване от точка А до точка Б на хората, които се движат пешком.

Проблемите не се решават сами. Нужни са общи усилия - и жителите да бъдат по-отговорни - да не спират колите си върху тротоарите, и "облечените" във власт, да се борят с нарушенията, защото това е едно от задълженията, които са им вменени.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: