Варненци: Не само на Златните се "слаломира" между колите, и в града е така

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:34 / 20.03.2023
1754
Дума дупка отваря. Това се случи след думи на кмета на Варна Иван Портних. Десетки жители на морския град отвориха "дупка", захващайки се на изреченото от него. А то бе по повод бараките на Златни пясъци. В петък той показа снимки с търговските сергии, нацвъкани в курорта. Сами се убеждавате, каза тогава той, че те са превзели тротоарите. То сега - извън активния туристически период, трудно се минава, а какво ще е когато бъдат изнесени външни щендери и превземат малката свободна част от тротоара. Това е опасно за всички, да не говорим как ще преминават майки с колички, лица с увреждания и дори влюбени двойки, обясни кметът на Варна.

Тези негови думи отприщиха лавина от коментари в социалните мрежи, видя репортер на Varna24.bg.

Публикуваме няколко без редакторска намеса.

Той като че ли не е ходил на Златните? На Св .Константин и Елена не е по-различно. Да не говорим за безумието при строителството в града ,и около него във вилните зони. За тротоарите дори в центъра и около кметството дори. А нашата улица "Иван Драсов " е само с един тротоар пред номера 20 и 24 (откраднат от парцела на кооперацията ни) заради незаконен платен паркинг организиран от общината. Майчетата с количките и бебетата вътре тичат сред колите. Това е в пъпа на града! Писах, че няма как да дойде линейка или пожарна, да паркира пред входа, но...., пише жител на Варна.

Вървиш по Батенберг (ул. "Княз Александър Батенберг", бел. авт.) и хоп - тротоара свърша. Разкопки има,добре. Но трябва табела за да знаят пешеходците, коментира друг.

А край Гъбата (баня "Гъбата", бел.авт.)?!?! Тя заобградена от строителна ограда, надпис има, че трябва да се отиде на другия тротоар, но такъв няма . Не че го няма, но там друга строителна ограда и отново табела, която те връща обратно. Енигма, някаква, пише трети варненец.

Коментарите в този дух не са един или два.

Хората се жалват и от спрени, и паркирани коли по тротоара. Жалват се и от безумно поставени улични осветителни тела - направо по средата на тротоара, така че майка с количка не може да ги заобиколи, освен ако не слезе на пътното платно. Визират и дървета, чийто корени са разбили плочките, така че мястото е трудно за преминаване, освен ако пешеходецът на слезе на асфалта. И още, и още примери, дават варненци, отнасящи се до липсата на безаварийно преминаване от точка А до точка Б на хората, които се движат пешком.

Проблемите не се решават сами. Нужни са общи усилия - и жителите да бъдат по-отговорни - да не спират колите си върху тротоарите, и "облечените" във власт, да се борят с нарушенията, защото това е едно от задълженията, които са им вменени.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).