Варненци: Вижте как ни цакат от ВиК

Автор: Димитър Щерев
Коментари (2)
08:30 / 02.02.2024
1696
Читатели на Varna24.bg ни пуснаха доказателство според тях, на системата за самоотчет на ВиК, която не отчита коректно консумираната вода.

Хората доказват нагледно, че като се влезе в сайта на дружеството, за да си направят самоотчет, то трябва да въведат цяло число изразходвани кубици.

По този начин литрите, които остават неотчетени, къде отиват - явно като разлика, която трябва да бъде покрита от всички съкооператори. Това също не е коректно, защото тя няма да бъде разпределена по равно, а спрямо потреблението - така че който има по-голяма индивидуална сметка, ще поеме и по-голям процент от общото количество, обясняват нашите читатели.

Примерно, казват те, ако дадено домакинство е изразходвало над 400 литра и ги закръгли нагоре в самоотчета - то в крайна сметка пак ще трябва да заплати повече, тъй като накрая ще поеме по-голямата част от разликата, тъй като има по-голямо потребление от останалите.

В 21-ви век, при такива съвременни технологии, системата трябва да отчита до литър, а не да закръгля, обобщават хората.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).