Варненци честват 171 години от рождението на Капитан Петко войвода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:11 / 01.12.2015
3065
Тазгодишното шествие по случай честването на 171-та годишнина от рождението на Капитан Петко войвода ще се проведе на 05.12.2015 г. Стартът на събитието е от 18:30ч. в зала "Пленарна", където ще бъде представен проект,  по който усилено се работи през последните месеци - уникален късометражен филм с множество неизвестни факти за живота на Петко Киряков във Варна. 

От 20:00 часа пред сградата на Община Варна ще започне факелно шествие с маршрут: бул. "Мария Луиза" - бул."Вл. Варненчик" - паметника на Петко войвода в градинката на "Зимно кино". На паметника ще бъде прочетена молитва от представител на Варненската и Великопреславска митрополия, ще се произнесат речи и ще бъде поднесен венец.

Организаторите са подготвили множество изненади, а след приключване на шествието от 22:00 часа ще започне концерт с участието на рок-група "Епизод". 

Инициативата има своя страница във "Фейсбук“, където вече 131 човека са заявили своето присъствие на събитията, отбелязващи 171 години от рождението на войводата.

Организаторите предупреждават, че по време на шествието са забранени: разговорите по мобилни телефони, смехът, употребата на алкохол и носенето на знамена, транспаранти, дрехи, значки и други, които показват политическа, партийна, футболна или друга принадлежност.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).