Варненци дариха над 32 000 лв. за добра кауза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 21.02.2019
1570
В световния ден на социалната справедливост, 20 февруари, се проведе осмото издание на инициативата “Дарителски кръг за Варна".

Дарителският кръг се организира от Обществен дарителски фонд за Варна и среща на едно място дарители и организации, които искат да реализират интересни за града ни идеи.

Пет организации представиха пред дарители своите каузи, свързани с подкрепа за децата със синдром на Даун, стипендии за студенти от уязвими групи, създаване на социална работилница и еко-училище за лица с ментални увреждания.

Събитието привлече участието на представители на бизнеса, на синдикати, лекари, на политическият елит и на медиите. Всички те заедно събраха сумата от 32 884 лв.

Съфинансиране към събраните дарения се предоставя от Фондация "Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на Фондация "Америка за България“. Събитието е подкрепено и от Академия за развитие на филантропията, Полша в рамките на програмата "Глобални предизвикателства – местни решения“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).