Варненци, имайте предвид тази прогноза

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:54 / 19.04.2024
6067
През нощта срещу събота над Западна и Северозападна България облачността ще започне да се разкъсва и в много райони ще преобладава ясно време. Вятърът в Дунавската равнина ще стихне и ще се ориентира от северозапад. По високите западни полета вероятността от слани ще е висока. Над Централа и Източна България облачността ще се задържи значителна след полунощ ще започнат и валежи от дъжд, преда Meteo Balkans.

Минималните температури ще се понижат и ще са между минус  1°С  до плюс 5 – в западните райони, а Източна България - до плюс 7-10°С.

Поради висок риск за очаквани слани е издадено предупреждение!

Картата, която виждате, е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където вероятността за очаквани слани е най-голяма. 

През деня в събота над западната част на страната ще е предимно слънчево. След обяд и с развитие на купесто-дъждовна облачност, предимно над планинските райони. Облачно и дъждовно ще се задържи над Централна и Източна България, където ще паднат и значителни валежи, но след обяд валежите ще започнат да спират. 

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 10°-12°C в източните райони до малко по-високи –  14°-15°C в Западна и Северозападна България. Ще духа слаб североизточен вятър. 

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 1 и плюс 2°С, а максималните – около 10-11°С. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб западен вятър. 

Времето по планините

Облачността ще се задържи променлива и на места, главно в Рило-Родопския масив, ще превали слаб сняг. Значителни валежи се очакват в Централна Стара планина и Странджа. Остава висок рискът от лавини. Вятърът ще е умерен от запад, а над 1400 - 1500 метра - от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°C, на 2000 метра – около минус 5°C.

Времето по Черноморието

Ще преобладава разкъсана облачност. Ще започнат и валежи от дъжд, като по-значителни ще са по Южното Черноморие. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 12°C и 13°C. Температурата на морската вода ще е около 7°C. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Времето на Балканите

Циклон разположен над Гърция ще определя облачното и дъждовно време на Балканския полуостров. През следващите часове, именно този циклон ще определя дъждовното време над Егейско море, СЗ Турция и Източна България, като на места, ще паднат и значителни количества.  Над останалата част облачността ще намалява. Температурите ще се задържат необичайно ниски за април.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).