Варненци канят Бойко Борисов да мине с кола по "Аспарухов" мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (22)
13:22 / 19.04.2016
5981
С покана към министър-председателя Бойко Борисов да премине с кола през Аспаруховия мост в посока центъра на града ще се включат варненци в предаването по bTV "Питай премиера".

За четирите дни от официалния старт на ремонтните дейности по моста изпълнителите от "Хидрострой" са работили само в делниците, и то като чиновници - от 8 до 17 ч., установиха жителите на южните варненски квартали, обединени в няколко Фейсбук групи. Най-новата от тях е "Варна иска втори Аспарухов мост", която за три дни от създаването си събра над 700 членове.

"Има две машини и трима работници, докато стотици, а в пиковите часове хиляди псуват кмета, "Хидрострой" и всички от общината", споделя един от хилядите потърпевши от ремонта.

В коментарите към групата Дойчин Ников е написал:
"От две години предлагаме няколко експертни решения: - без да се вдига Аспарухов мост, - без да се събаря и/или - без да се строй нов мост, с пълен финансов анализи за икономическа, транспортна и социална значимост за град Варна в реализация, подобен проект вече е реализиран в Европа с Европейско финансиране за свързване на море-езеро! 

През Април 2015 година готови проекти в проектните решения са представени официално на г-н Портник и председателя на транспортна комисия към Община Варна. Решението кардинално решава проблема с достъпа на Panamax и post-Panamax кораби до Варненски залив, и/или обработката им в Порт Варна и даже в Интермодалният Терминал в бъдеще.

Представени са възможностите за финансиране от Дубайски частен инвестиционен фонд. Като към 2016 година вече има заявен интерес в участие в проекта на трима чужди инвеститора с опит в реализация на подобно съоръжение, които чакат покана за започване на преговори в стартиране на проекта! 

Инвестицията по направен анализ е три пъти по-ниска от строителството на нов Мост и два пъти от вдигане на моста!

Инвеститори има! Проект Има! Има възможност за финансиране по Оперативни програми! Кмета е уведомен! Какво правим уважаеми Варненци? Чакаме! Кого точно: кмет, държава, г-н Бойко Борисов или Министерство на Транспорта! Интересно до кога и какво се чака в нашата уважаема сива Варна? Някой да "роди" друго решение, някой в София да реши проблема, и/или г-н Бойко Борисов да нареди да бъдат решен? От април 2015 година чакам някой да ми отговори...".

Други жители на "Аспарухово" с чувство за хумор публикуват снимки на хора, които се изнасят на работа с лодки. 

"Алтернативен маршрут за хората, живеещи в "Аспарухово", "Галата", "Боровец" и околните селищни образувания...
Моля, не ме съдете строго - за къде е животът без хумор и ирония. Иначе напълно Ви съчувствам, ние със съпруга ми нарочно не тръгнахме към устието на Камчия в неделя точно по тази причина.

И това е нещо, което можеш да отложиш. А ходенето на работа/училище - не можеш, връщането - също, както и още много други дейности, които предполагат ежедневно изпълнение, което е належащо ( достъп на "Бърза помощ", доставка на храни, стоки и т.н.)
Проблемът си е изключително сериозен, блокира се живота на толкова много хора!!!!", споделя Даниела от същата група. 

"Най-скандалното според мен е, че на място има четирима работника!!! От тях единия работеше с една машина, а другите спрягаха глагола мотам се!!! При ремонт на път с интензивен трафик трябва да се работи максимално бързо. Това в момента е гавра с варненци!!!", коментират още присъединилите се към групата варненци. 

Виж коментарите (22)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).