

Варненци опитаха тайландска супа, японски омлет и индийски деликатеси | ||||||
| ||||||
Участниците имаха възможността да черпят опит в приготвянето на кулинарните изделия от професионалисти технолози, бармани и готвачи, членове на "Българска асоциация на барманите" и "Българска асоциация на професионалните готвачи", привлечени като доброволци. Целта бе да се наблегне на важни теми, засягащи комбинацията на продуктите, химичния състав и киселинността в храните, подходящото съчетание на напитки и храна и въздействието им върху организма. Участниците бяха запознати със здравословния начин на приготвяне и правилната комбинацията на различните продукти в интернационалната и българската кухни, както и разнообразни техники за приготвяне на напитки (смутита, смашове и фрешове ) от плодове и зеленчуци в съчетание с билки и подправки. Работилничката бе част от проекта "Мобилен център на здравето", на неформална група "Мобилен център за здраве" във Варна, като целта бе да стимулира младите хора да се научат да водят здравословен начин на живот. Това бе постигнато чрез здравни беседи, спортни тренировки и игри, усвояване на кулинарни умения за приготвяне на здравословна храна и напитки, развиване на любов към спорта и природата. Проектът се реализира, с финансовата подкрепа на Община Варна - програма "Младежки проекти 2016. |

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg