Варненци още търсят съдействие за премахване на площадка за кучета в близост до детска площадка

Автор: Пламена Николова
Коментари (6)
15:27 / 04.11.2020
4443
Варненци, живеещи в район "Одесос" все още се надяват институциите да прояват разбиране и преместят съществуваща площадка за разходка на кучета в непосредствена близост до детска площадка. Повод за притесненията им е инцидент, при който питбул нагриза до смърт пинчер пред очите на деца и родители, за който Varna24.bg съобщи. 

В писмо до медията ни дама, живееща в района, пише следното:

Пиша ви от името на живущите в район "Одесос", Варна, относно кучешката градинка на ул. "Черни връх“. На 23 юли т.г. поредният инцидент при който питбул разкъса малко куче пред погледите на децата и техните родители бе отразен от варненските медии, сред които и Varna24.bg.

След тази случка входирахме множество сигнали за премахване/преместване на опасната кучешка градинка от това място. За съжаление, получихме отговор от общината, че се планира единствено ремонт на градинката, в който липсват аргументи за отказа да се изгради нова кучешка площадка на подходящо място, което живущите в района дори сме си направили труда да намерим и предложим. Ремонтът вече започна с демонтажа на оградата, но за нас това не е решение на проблема, а само ще го задълбочи. 

Проблемът не е в състоянието на площадката, височината на оградата и т.н., а в нейното местоположение. Поради тази причина ремонтът няма да помогне. Входът на тази площадка за разходка на кучета всъщност започва от алеята, по която децата карат колелета и тротинетки. Стопаните и големите кучетата (например добермани и питбули предимно без намордник) изчакват да се освободи площадката точно до и на алеята и по този начин застрашават здравето и живота на децата. Преди няколко седмици доберман по-висок от децата чакаше върху алеята, а децата го заобикаляха или се спираха уплашени и отиваха в друга посока. На няколко метра от там има спортно игрище и детска площадка, а бягащите деца дразнят животните. Детска градина "Христо Ботев“ е също на метри от градинката. Между другото, тази година община Разград одобри изграждането на 3 кучешки площадки, като условието е да са на отстояние от поне 500 метра от детски площадки, но явно за община Варна няма проблем.

Смятаме, че не е нормално площадка за разходка на кучета да е разположена до детска площадка, алея за каране на колелета/тротинетки, спортна площадка и детска градина.

Въпрос на време е да се случи пореден инцидент. Интересува ни кой ще поеме отговорност в община Варна или район "Одесос", ако се случи инцидент с дете след подаването на десетки сигнали.

Надявам се, че с Вашето съдействие ще успеем да се справим с този проблем, който застрашава децата ни".

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).