Варненци отбелязаха Международния ден на възпоменание за жертвите от ПТП

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:06 / 15.11.2009
784
Много варненци отбелязаха Международния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия. Точно в 12:00 часа жители и гости на града, отдадоха почитта си за 30 секунди към загиналите в катастрофи граждани с включени сирени и сигнални лампи. По основните варненски булеварди се забелязаха и дежурните полицейски и противопожарни автомобили, както и автомобилите на „Пътна полиция", които с включени сигнални лампи дадоха ход на възпоменанието.

По данни на полицията във Варненска област от началото на годината до вчера са станали 357 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 34 граждани и са ранени 427. Голяма част от инцидентите са предвидими и могат да бъдат предотвратени. От пресцентъра добавиха, че в паметта на загиналите, трябва да се предприемат мерки , за да се промени поведението на шофьорите на пътя.

Източник: р. "Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).