Варненци пропищяха от "услугите" на мобилните оператори

Автор: Пламена Николова
Коментари (7)
12:08 / 25.01.2017
8343
Множество сигнали за некоректно отношение от страна на мобилни оператори получи Varna24.bg. Варненци се оплакват от "услугите" и на трите фирми, които държат телекомуникационния пазар. В по-голямата си част жалбите са за това, че се налага да се плаща за непожелани услуги или за грешки на самите оператори. 

"Преди година майка ми почина и ние със семейството ми се преместихме да живеем в апартамента й, за да се грижим за болния ми баща. Дълго време плащахме за интернет и кабелна телевизия на две различни фирми, защото и ние си имахме преди това сключен договор за тези услуги. Когато пожелахме да прекратим договора с едната фирма ни бе обяснено, че трябва баща ми, на чието име се води услугата, да отиде на място, за да прекрати договора си, когато изтече. 

Обясних, че той е с два прекарани инсулта, трудноподвижен и това е невъзможно. Въпреки това бяха непреклонни и един ден заведохме кретащия възрастен човек в офис на въпросната фирма, за да се откаже от услугите им. 

По телефона ме попитаха кога е удобно да дойдат да си вземат инвентара. Обясних, че съм си у дома по всяко време и когато им е удобно да пратят техник. След известно време получих сметка, в която ми беше начислена допълнителна такса от 30 лева. Обадих се да попитам защо трябва да платя тези пари. Обясниха ми, че съм поръчала екип на оператора да дойде в определен час. Категорично отказах да съм сторила това и поисках да бъде направена проверка. 

От офиса ми се извиниха, че била станала грешка, но въпреки това трябвало да платя сумата, а те щели да я приспаднат от следващата сметка. В същото време ме увериха, че има време да сторя това и да бъда спокойна, че няма да ми спрат кабелната телевизия, ако в същия ден не успея да стигна до офиса, тъй като точно него ден падна снега и улиците бяха непроходими. Въпреки уверенията точно след два часа ми спряха телевизията и интернета", сподели разярена варненка.

Младеж пък се оплака, че му се наложило да плаща втори път за една и съща услуга. 

"Наскоро ми се наложи да си изкарам дубликат на сим карта, тъй като загубих своята. След като си платих за услугата зачаках да ми пуснат телефона. Чаках повече от двайсет дни. Оказа се, че има проблем с дубликата и затова се получило забавяне. Отидох в офис на фирмата, където ми подновиха картата. Когато дойде сметката ми за телефон с изненада открих, че ми е начислена нова такса за издадената карта, въпреки че вината за това, че тя не беше качествена, не беше моя. Отделно от това имах начислени редица други такси, за които не бях предупреден. Общата сума набъбна от 20 лева на 60 лв. Смятам, че това е недопустимо отношение към клиентите", жалва се младият мъж. 
 
Друга варненка пък сподели, че е била рекетирана с непожелани смс-и за участие в игра на здравна тематика. Жената е категорична, че не е давала съгласието си да получава тези смс-и. Когато след няколко месеца, в които плащала завишена сметка помолила да и спрат смс-ите, които се таксували по 30 стотинки на ден, и обяснили, че тя е пуснала смс с "ок", с което стартирала участието си в играта. Жената е категорична, че не е пускала подобно съобщение. Освен това тя сподели, че при стартирането на картата и е задействана гласова поща, която не използва. Когато пожелала да спре непоисканата услуга и обяснили, че трябва да си заплати, за да прекрати нещо, което не е поръчвала.

Това са само част о т случаите, за които клиентите са решени да изпратят жалби до Комисията за защита на потребителите.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).