Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци протестираха срещу строителството на високи сгради в центъра на града
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 14.12.2017Коментари (9)2414
©
Десетки варненци излязоха на протест снощи пред сградата на Общината. Причината за недоволството им е предвиденото строителство на високи сгради в центъра на града, унищожаването на зелената система и масовата сеч на дървета по варненските улици, съобщава БНТ.

Протестиращите се обявиха още срещу липсата на диалог и на прозрачност при обществените обсъждания, касаещи важни за града проекти. Недоволните настояват и за запазване на автентичността на знакови сгради, паметници на културата, както и обществените пространства в града. Особено притеснителна за варненци е информацията за предстоящо застрояване на района около Фестивалния и конгресен център.

Кристалина Костова коментира: "Буквално срещу нашия дом. Улицата е много тясна и това огромно тяло, вероятно хотел, изобщо е крайно неудачно по отношение на околните сгради, които са доста ниски и изведнъж едно такова 18-етажно тяло би било стоящо нелепо."

Веселин Балкански допълва:"Не знам дали са направени геоложки проучвания на терена, върху който ще се изгражда тази сграда, защото районът е свлачищен и през година две-три се прави ремонт на канализацията. Второ, при проекта, което е гледан на предварително четене в Община Варна, в комисията, отстоянието от нашата сграда не е спазено."

Валентин Янев каза: "Ако трябва ще се обръщаме към съда, тази работа лесно няма да стане."

Варненци са категорични още, че ако се даде ход на строителството на високи сгради в центъра на града, те ще продължат с протестите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Казах ви,17-етажните блокове в "Младост "1 също са небостъргачи !!!
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Може би е редно първо хората да се информират какво точно е небостъргач. Аз не разбрах и защо продължи протеста, след като се обяви публично, че няма да се строи висока сграда. И как така се започва протест по слух? И как съвпада точно с друг протест на зелена партия в друг град? Много намирисва тая работа.
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Срещу стадион "Младост "горе има два епк блока на 17 етажа,строени през 1980-та година.Но имат разстояние един от друг,така са ги построили навремето !Така трябва да е !Тези блокове са си небостъргачи двата !
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Аз пък мисля, че точно това е истински протест, спонтанен и искрен. За каузата им да не говорим, само някой, който не е от Варна може да иска тук презастрояване, особено пък с високи сгради. Душата на Варна са старите сгради в центъра и зелените и площи. Колкото до развитието на града, точно уникалността и ще я направи притегателно място, а за промишлени сгради си има достатъчно места далеч от центъра. Офис сградите пък в центъра са предостатъчно (даже трябва да забранят рекламните им табели, защото загрозяват много стари и красиви къщи, в които се помещават, а това е нарушение на естетическата среда и нарушаване на доста закони). Лошото е, че много хора сега постепенно ще се присламчат към тези протести, така както опорочиха и предните. Но варненци знаем, че БСП и ГЕРБ са скачени съдове, уж се плюят, но имат изгода един от друг.
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Не мога да ги подкрепя в този случай, въпреки че според мен протестите са един от символите на свободното общество. И все пак искане да не се развива града е твърде съмнително. Знаем вече как се организират протести и все едни и същи лица присъстват на тях с някое безумно искане. А има наистина важни проблеми, за които не се протестира.
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
аз ги подкрепям. ако се строят високи сгради се нарушава облика на центъра. И друго какви парко места ще ползват тези високи сгради. не е ли по добре да се помисли за паркинги вместо за тези високи сгради...
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Като не се съобразява общината с 30 човека е липса на диалог, така ли? За мен си е извиване на ръце, основното занимание на ''зелените'' организации. Прекалено са компрометирани за да направят нещо повече от имитиране на дейност пред спонсорите си.
Aнонимен
на 14.12.2017 г.
0
 
 
Шепа "варненци" спират всичко добро, което може да се случи в града ни. Мързеливци и тунеядци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2022/2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: