Варненци протестират срещу заличена пешеходна пътека

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:56 / 14.09.2015
951
В навечерието на първия учебен ден жителите на кв. "Левски" ще излязат на мълчалив протест срещу заличаването на пешеходната пътека на бул. "Васил Левски", свързваща ул."Мир и ул."Св Ирина". 

От 17,30 ч днес на мястото на "изчезналата" зебра хората ще поставят началото на предложение - подписка за изграждането на по-надеждна, повдигната пешеходна пътека. Варненци от района ще внесат предложение до община Варна за преразглеждане на решението на Комисията по безопасност на движението към общината, с което е била премахната маркировката. Административният акт, на чието основание е станало това, е изискан от Сдружение "Възход за Варна" на основание Закона за достъп до обществена информация. 

Жители от района се жалвали, че пешеходната пътека на бул. "Левски" била единствения възможен пешеходен подход между ул."Мир и ул."Св. Ирина" за майки с колички и инвалиди. 

В намиращия се на 30-ина метра подлез няма изградени рампи за преминаване, което го прави недостъпен за голяма част от гражданите. Невъзможно е преодоляването на по-далечните два подлеза - на базар "Левски" и на "Дубровник", по време на дъжд заради редовното им наводняване и запушване на канализация. 

Премахването на пешеходната пътека без създаване на условия за безопасно пресичане, създава още по-сериозни предпоставки за катастрофи, недоволстват хората от района. Те се обръщат към общината с призива: "Не ни отнемайте правото да ходим пеш!".

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).