Варненци регулират трафика в Шанхай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:06 / 29.10.2008
1079
Варненска фирма стои в основата на системата за контрол на трафика в Шанхай. Компанията е внедрила съвместно с китайското министерство на транспорта и местна държавна компания същата система, с която се регулира движението в морския град. Това заяви президентът на АД Холд ООД инж. Адриян Петков. Контактът е осъществен с посредничеството на областна администрация. Около 150-200 млн. лв. ще са необходими, за да се настрои така движението във Варна, че да поеме целия трафик при сега съществуващата инфраструктура, посочи още инж. Адриан Петков. По думите му, за целта трябва да се изградят автоподлези и надлези на няколко нива, за да няма засръствания в града. Той посочи, че компанията вече е готова с проекта на следващия етап от системата за контрол на трафика във Варна. Тя трябва да обхване бул. "Владислав" от централна поща до летището. Разработването му е коствало на общината между 60 000 и 70 000 лева. За внедряването на проекта пък ще са необходими около 1 млн. лв., добави той. По думите му, ако община Варна въведе светофарни уредби, които ползват соларна енергия за захранването си, би спестила много средства. Ако се изключат парите, необходими за изкопни дейности, прокарване на необходимата инфраструктура, тяхната стойност не се различава съществено от тази на обикновените светофари, посочи той.

Китайската делегация от провинция Джейзян ще пристигне във Варна следващия месец, за да се парафира договорът за сътрудничество между двете страни, добави областният управител Христо Контров. Той посочи, че при свое посещение в Одеса е провел разговори с предприемачи, които проявяват интерес към сътрудничество с малки и средни предприятия в града ни. Предстои да уточним в кои сектори можем да развиваме общи проекти, допълни Контров.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).