Варненци с молба да им асфалтират паркинга

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:04 / 28.09.2010
697
Варненци се обърнали с молба до Общинския съвет да бъдат отпуснати средства за асфалтирането на площадката, която от години ползват като паркинг. Става въпрос за пространство от около 1000 кв. м. до жилищна кооперация на бул. "Владислав Варненчик" №106. Преди 15 години хората от блока сами положили чакълена настилка, но с времето състоянието на площадката се влошило, а с това и запрашеността в района. Инициативните варненци пресметнали, че за асфалтирането на терена ще са нужни около 30 000 лв., стана ясно на заседание на комисията по финанси и бюджет към местния парламент. Съветниците възложиха на администрацията да провери чия е собствеността на площадката и каква точно сума е необходима за ремонта й.

Те обаче отказаха да отпуснат безвъзмездна финансова помощ на "Дезинфекционна станция" ЕООД. Поради натрупани задължения от дружеството се обърнали с молба да му бъдат осигурени 20 000 лв., с които да се разплати в данъчното и с доставчици на материали и услуги. Над 9600 лв. пък от "Дезинфекционна станция" дължали на Съвета на директорите. Други 3 600 лв. трябвало да платят на контрольора на дружеството. Вместо да се дават пари, по-добре да се направи анализ как фирмата да излезе от кризата, коментираха съветници.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).