Варненци с най-различни похвати, за да предпазят гаражите си от "запушване"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:45 / 05.03.2014
3971
С пренаселването на варненските улици с автомобили все по-често собственици на гаражи викат паяците на общинската фирма за репатриране, за да освободят входовете им от неправилно паркиралите пред тях коли. Наред с това зачестяват и предупредителните надписи "Гараж. Не паркирай!" или "Гаражът се ползва непрекъснато. Не спирай!".

"На една от централните улици до нас имаше един гараж, на който си беше написано стандартното "Не паркирай! Пукам гуми!", разказва варненец, живеещ в най-пренаселената централна част на града. Под надписа някой беше дописал на ръка: "Ти пукаш гуми, аз паля гаражи!" Най-отдолу трети човек беше дописал "Аз пък бия по дупиту!" (правописът е запазен).

Във Варна вече трудно може да се открие улица без нито едно подобно предупреждение, коментират служители на паяците, според които дори и надписите не са в състояние да спрат наглите шофьори. Не ги спират и предупрежденията "Пукам гуми!" или "Принудително преместване с паяк!". Заплашителни, учтиви, а понякога и забавни са предупрежденията, които могат да се прочетат от гаражните врати. Освен че предпазват от паркиране, предупредителните надписи стимулират собствениците им към творчество не само в боравенето с думите.

"Когато някой спре колата си пред моя гараж, събирам всички кучешки фекалии от улицата и ги поставям на предното му стъкло! А пък той нека ми запали гаража. Аз нямам кола!", коментира съседът му. Срещат се и изблици на въображение със саморъчно изрисувани паяци и дори послания на английски език. Монтирането на скоби и антипаркиращи колчета също са вариант да се предпазят гаражите от "запушване".

Най-евтиният начин за предупреждение обаче е лепенка или табела. Посочването на телефона на службата за репатриране в предупредителните гаражни надписи не е нарушение, казаха от общината.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).