Варненци с опит да счупят световния рекорд за най-дългата торбичка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 03.07.2015
865
Варненци ще се опитат да счупят световния рекорд за най-дългата платнена торбичка. Инициативата e организирана по повод Международния ден за "борба" с полиетиленовите торбички.

В хода на честването му, доброволци организират още няколко събития, като арт работилници и акции.

Всеки, който има желание да стане част от проекта, е добре дошъл днес на входа на Морската градина на Варна в 19:30ч. Единственото условие е да е зареден с платнена торбичка, пълна с позитивни емоции и усмивки. Инструкции ще бъдат дадени на място, съобщават организаторите, цитирани от Черно море.

Целта на инициативата е да провокира интерес и внимание сред повече хора, като им покаже усмихнатата страна на платнените торбички и ги мотивира да заменят с тях пластмасовите (или поне да редуцират употребата им). От своя страна, това би било огромна крачка за опазването на планетата ни Земя.

Замислете се, замяната на нещо на пръв поглед толкова маловажно е в състояние да промени цялото ви съществуване, да осигури живот на децата ви, на техните деца, а и на техните деца. Едва ли това, да сложите една платнена торбичка в дамската си чанта или в раницата и да ограничите нуждата на пластмасова би ви затруднило. Трудното започва и завършва единствено в главата ви, призовават организаторите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Транспортираният мъж от Варна до София със самолет "Спартан" е в ...
Корабът "Руен", който беше отвлечен от сомалийски пирати край Йем...
Варненец: Това икономия ли е или какво?
Жълт код за Варна! Ето за какво ни предупреди НИМХ
Благомир Коцев: Община Варна променя наредби с цел съкращаване на...
Варна е предупредена за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).