Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци ще учат как да бъдат по-добри родители по време на безплатна академия
Автор: Екип Varna24.bg 09:06 / 24.10.2018Коментари (0)1422
©
За трета поредна година във Варна ще се състои семейният форум "Академия за родители“. Събитието се организира на 27 октомври 2018 г., събота от 9:30 до 17:00 часа в Детски център "Мама и аз" – ул. Димитър Икономов №36, гр Варна. Събитието е безплатно, но местата са ограничени и се изисква предварителна регистрация на сайта на академията: https://parentacademy.bg/varna2018/

Форумът събира на едно място бъдещи и настоящи родители със водещи и доказани специалисти от страната в полезни лекции и консултации на живо по темите, свързани с ранното детско развитие, възпитание, здраве, образование.

Бъдещите родители ще могат да разберат повече как да се подготвят за раждането и бременността с д-р Милко Папазов, началник на Родилно отделение в МБАЛ "Света Анна – Варна“ и първи грижи за бебето, начало на кърменето и други полезни теми с още специалисти. Особен фокус ще има и върху темите, свързани с алергиите при бебето, мястото на ваксините и първа помощ в спешни състояния при малки деца. Друга полезна тема за бъдещите родители ще бъде и промените в двойката с появата на детето и ролята на бащата.

Настоящите родители ще могат да научат повече за ранното детско развитие и важните моменти като стимулиране появата на речта и справянето с детските протести и постоянното "не“.  Специален фокус ще има и върху темата за образование чрез методите Монтесори и Валдорф. А Станка Стояновa, създател на блога Know How To Cook и посланик на Food Revolution в България, ще сподели най-важното за здравословното хранене при децата.  

На разположение на родителите през целия ден ще има кътовете за консултации с различни организации, от които могат да получат индивидуални съвети по различни теми - ранно детско развитие, стимулиране на речта, здравословно хранене за цялото семейство, първа помощ при падане и задавяне, семеен бюджет, и още много. 

Събитието е отворено не само за родители, а и за децата като предоставя безплатни детски работилници и забавления. Децата ще изработват забавни стикери за стъкло в арт ателие Оранжев слон, ще декорират моливници и ще апликират рамки за снимки; в занимални Туки Так ще се забавляват с любими детски игри и логически задачи; ще месят хляб и ще участват в театър на трохите с Хлебни къщи; ще готвят здравословно с Къщата на печките; ще направят първи стъпки в програмирането с Mindhub, ще свирят на музикални инструменти с Варна рок скул, ще опознават космоса с Дино, ще развихрят въображението си с арт работилницата на Бочко и ще направят собствен комикс.  

Подарете си една събота, посветена на семейството с нови и полезни знания, игри и награди по време на безплатната Академия за родители. Не забравяйте да се регистрирате предварително на сайта https://parentacademy.bg/varna2018/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: