Варненци сигнализират: В бившите казарми във "Владиславово" тече ремонт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:42 / 20.11.2013
2917
"В бившите казарми на територията на варненския район "Владислав Варненчик" започнаха ремонтни дейности." За това алармираха граждани на среща с общински съветници от групата на ГЕРБ. Жители на района се опасяват, че присъствието на работници и транспортирането на строителни материали в границите на занемарения военен имот е свързано с подготовката му за настаняване на бежанци.

"Опитахме се да разберем какво става в бившите поделения, но служителите на строителната фирма явно са били инструктирани да не дават информация какво се случва зад загражденията. Работиха там няколко дни, но като усетиха, че това ни притеснява и разпитваме какво се случва, изведнъж се покриха", разказаха разтревожените варненци.

Те сигнализираха, че управляващите искат да поставят жителите на морската столица пред свършен факт, въпреки че Общинският съвет настоя с декларация да не се вземат решения, които не са съгласувани с местната власт и общественото мнение.

Към момента в община Варна не е постъпвала официална информация за евентуално настаняване на бежанци в бившите казарми в район "Владислав Варненчик". В отговор на сигнала на гражданите общинските съветници от ГЕРБ информираха за проблема народните представители от партията.

Варненски депутати от ГЕРБ се ангажираха отново да настояват за ясни и конкретни отговори от министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Народните представители вече поставиха поредица от парламентарни питания в усилията си да получат информация за действията на правителството относно бежанската криза. Докато МВР отказва да даде отговор, стана ясно, че от Министерството на отбраната са изготвили списък с обекти, които Националният оперативен щаб може да ползва за настаняване на бежанци. Сред въпросните имоти са и две бивши казарми на територията на район "Владислав Варненчик".

Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).