Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци събират подписи срещу секта, тя агитира деца
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 18.04.2012Коментари (0)1278
Сектата "Свидетели на Йехова" е успяла да закупила имот в квартал Победа, в който провежда незаконни проповеди, сигнализираха от районно кметство Младост и ВМРО-Варна. Придобитата собственост е върху част от жилищна сграда, която по документи е предназначена за учебен център, но има сигнали, че в нея се провеждат религиозни сбирки. Това съобщи кметът на район "Младост" Христо Христов по време на среща с журналисти и живущи в района. Той допълни, че според закона за вероизповеданията могат да се използват само самостоятелни сгради за подобна цел и различното предназначение на зданието прави дейността незаконна, предаде Дарик.

Не е случаен изборът на имота, защото се намира в близост до детски градини, детска кухня и училища, посочи Христов. Той каза още, че не е отправено официално искане за смяна на предназначението на сградата. До общината и районното кметство са отправяни единствено питания за това как може да се изгради молитвен дом. Христов е категоричен, че отговор няма да бъде даден, защото кметството не е консултантска агенция. Информация ще бъде върната единствено при официално поискване за промяна на предназначението на имота.

Подробности около проблема разкри и зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Той посочи, че помещенията са закупени преди година, но за дейността на сектата има информация едва от около месец и половина. Самият собственик на жилищната сграда е разбрал за дейността преди две седмици. Костадинов посочи, че вече са предприети конкретни действия за справяне с проблема. Подготвя се подписка от живущите в района, която вече е подкрепена от няколко стотин души. "Второто нещо, което сме препоръчали, е да се направи събрание на етажната собственост на собствениците, с което да поискат да се преустанови тази незаконна практика, каза още воеводата. Той допълни, че ако не се обърне внимание от страна на съответните органи е възможно да се стигне и до протест, но според него общината до момента е оказвала адекватно съдействие по подобни проблеми. Благодарение на последователната й политика в тази насока досега на територията на Варна няма изграден такъв храм.

Недоволен член от сектата от даването на публичност и пускането на жалби от страна на граждани, както и от нежеланието на администрацията да дава отговор на запитванията за изграждане на молитвен храм, е отправил заплаха към зам.-кмета на район "Младост" Цончо Ганев. Той е получил закана по телефона, че ще бъде подведен под отговорност и ще бъде искано уволнението му.

Живущите, които се бяха събрали днес пред сградата, в която се помещава сектата, бяха около 50. Те продължаваха да събират подписи против дейността на "Свидетели на Йехова". Хората разказаха, че са раздавани листовки на деца с цел да бъдат агитирани за членство. Предстои внасяне на жалба до Районна прокуратура за незаконните сбирки на сектата.




Още по темата: общо новини по темата: 4
10.06.2012 »
10.06.2012 »
19.05.2012 »
18.04.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: