Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци събраха над 1000 куб. м боклуци през уикенда
Автор: Екип Varna24.bg 10:16 / 12.04.2011Коментари (13)5216
© Varna24.bg
Над 1000 куб. м отпадъци е равносметката от пролетното почистване в рамките на почивните дни, когато стартира общоградската кампания. От районните администрации отчетоха небивала активност от страна на гражданите.

Доброволците, които се включиха в кампанията, бяха около 10 пъти повече спрямо предходни години, коментира кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. Към 270 души събирали отпадъци на 6 места в района, където гражданите проявили най-много ентусиазъм в почистването - в Цветния квартал, около Техническия университет, на улиците "Джеймс Баучер" и "Уилям Гладстон", около бившия Червен площад. В "Приморски" само за 2 дни били натрупани 420 кубика боклуци. Контролните органи обхождат най-големия варненски район, за да се уверят, че всички камари от чували с отпадъци и клони са извозени. Нека гражданите да сигнализират администрацията, ако има пропуснати от сметопочистващата фирма места, подкани Градинаров.
С голяма активност от страна на гражданите се похвали и кметът на "Владиславово" Добромир Джиков.

В събота на територията на района били събрани 50 куб. м боклуци, а в неделя - 90. От районната администрация предвиждат да обсъдят с доброволците, които се включиха в общоградската шетня, възможностите за бъдещи инициативи.

В "Аспарухово" акцията не можа да се похвали с необичайно висока активност, но пък благодарение на дейните граждани, които излязоха да шетат из района, през уикенда бяха събрани 200 чувала с отпадъци.

Статистиката от изминалите почивни дни показва още, че доброволците в "Младост" са натрупали до бобрите 38 куб. м едрогабаритни и 109 куб. м растителни боклуци. Отделно от тях от тревните площи в района са извозени още 47 кубика отпадъци.

Голяма активност варненци са проявили и в централния район "Одесос". През уикенда там са били събрани 160 куб. м отпадъци, а отделно от тях 60 кубика едрогабаритни боклуци.
Днес и на 15 април трябва да бъдат извозени всички едрогабаритни отпадъци, които са натрупали хората. От районните администрации припомниха, че обемните и ненужните вещи трябва да се оставят до бобрите за смет.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
софианци се убиха да се хвалят, че са са опитали да поизчистят, браво на всички сключили се във Варна, че дори и по-ефективни са били
0
 
 
Сливи за смет,както се казва и по често да се организират така Варна ще бъде наистина чиста и приятно място за живот на всеки!!!
0
 
 
И типично по български,да се хвалим колко боклук сме събрали.Ако си чистехме собствените боклуци по-често,нямаше да има с какво да се хвалим.Кой нормален човек се хвали с многото боклук...
0
 
 
М....хората си гпворят за любов,а пък вие за боклуци
0
 
 
Май не ви се чува да пазите чисто, и типично по български искате някой да чисти след вас...баси робското племе вееее
0
 
 
Веселин Хаджийски, концесионера за боклука не е задължен да минава под терасите и да обира дамски превръзки и памперси...
0
 
 
За концесионерите на боклука такива дни са като манна небесна.На какво толкова се радваме,имали боклуци някъде то това значи,че някои не си е свършил работата.И му е платено при това и то добре.
0
 
 
ако даваха " сливи за смет" що сливи щяха да се съберат !!!
0
 
 
Много е тъпо да имаме такива инциативи...да чистим за един ден! По добре да подхванем инициативата "365 дни да не цапаме" Варна
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Гергьовден 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лоша инфраструктура във Варна
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: