Варненци събраха над 1000 куб. м боклуци през уикенда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
10:16 / 12.04.2011
5215
Над 1000 куб. м отпадъци е равносметката от пролетното почистване в рамките на почивните дни, когато стартира общоградската кампания. От районните администрации отчетоха небивала активност от страна на гражданите.

Доброволците, които се включиха в кампанията, бяха около 10 пъти повече спрямо предходни години, коментира кметът на "Приморски" Пламен Градинаров. Към 270 души събирали отпадъци на 6 места в района, където гражданите проявили най-много ентусиазъм в почистването - в Цветния квартал, около Техническия университет, на улиците "Джеймс Баучер" и "Уилям Гладстон", около бившия Червен площад. В "Приморски" само за 2 дни били натрупани 420 кубика боклуци. Контролните органи обхождат най-големия варненски район, за да се уверят, че всички камари от чували с отпадъци и клони са извозени. Нека гражданите да сигнализират администрацията, ако има пропуснати от сметопочистващата фирма места, подкани Градинаров.
С голяма активност от страна на гражданите се похвали и кметът на "Владиславово" Добромир Джиков.

В събота на територията на района били събрани 50 куб. м боклуци, а в неделя - 90. От районната администрация предвиждат да обсъдят с доброволците, които се включиха в общоградската шетня, възможностите за бъдещи инициативи.

В "Аспарухово" акцията не можа да се похвали с необичайно висока активност, но пък благодарение на дейните граждани, които излязоха да шетат из района, през уикенда бяха събрани 200 чувала с отпадъци.

Статистиката от изминалите почивни дни показва още, че доброволците в "Младост" са натрупали до бобрите 38 куб. м едрогабаритни и 109 куб. м растителни боклуци. Отделно от тях от тревните площи в района са извозени още 47 кубика отпадъци.

Голяма активност варненци са проявили и в централния район "Одесос". През уикенда там са били събрани 160 куб. м отпадъци, а отделно от тях 60 кубика едрогабаритни боклуци.
Днес и на 15 април трябва да бъдат извозени всички едрогабаритни отпадъци, които са натрупали хората. От районните администрации припомниха, че обемните и ненужните вещи трябва да се оставят до бобрите за смет.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Варна:
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...
Доброволци от Варна боядисаха яйца за хора в нужда
Внимание! Вижте къде да не минавате във Варна
Жест към варненци! Една цена не се повиши от 1 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).