Варненци в културен шок, сблъскаха се "челно" с "Шушана" на излизане от операта

Автор: Пламена Николова
Коментари (9)
10:58 / 15.12.2019
7962
Читатели на Varna24.bg споделиха, че са преживели истински "културен шок", когато снощи около 21 часа, при излизане от постановка в Държавната опера-Варна на площад "Независимост" са се "сблъскали челно" с кръшни чалга ритми. 

"Снощи преживяхме истински културен шок. Странно е чувството, когато си все още под въздействието на едно доста по-възвишено произведение, поднесено от сцената на операта, което е било наслада за сетивата ти и изведнъж сякаш се сблъскваш челно с музикален "товарен влак". Нямаме нищо против чалга хитът "Шушана", но това произведение на съвременната "култура и изкуство" има своето място и време. Има достатъчно заведения, в които почитателите на този стил музика могат да му се насладят. Категорично подобни ритми не могат да превземат централния площад на европейски град. Песента звучеше от някакви тонколони, около които кръжаха мургави хора, достатъчно силно, за да оглася централния площад на морската столица, не разбрахме дали е от базара или някакви приходящи търговци бяха взели инициативата да веселят народа. Адекватно е на това място, при тази прекрасна коледна украса, да звучат класически коледни песни", гласи коментар, изпратен до медията ни.  

Припомняме, че "Шушана" предизвика доста противоречиви емоции преди време, когато "гръмна" в междучасието от училищна радиоуредба. 

Емоции никак не липсват за варненци на площад "Независимост" тези дни. Вчера районът около базара бе отцепен от полицията заради изоставена чанта, която след това бе обезвредена, но наситеното униформено присъствие успя да изплаши хората. 

От пресцентъра на полицията предупредиха хората да не се притесняват, ако видят струпване на служители на реда на едно място, тъй като това е рутинна операция по опазване реда и сигурността на гражданите в празничните дни на места, където има струпване на повече хора. 

А иначе прекрасната коледна украса в центъра на града създава много приятни емоции на варненци и гостите на морската столица. Тя се превърна в новата забавна детска площадка за малчуганите, видя репортер на Varna24.bg. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (110):
10.12.2020 Чудото на Коледа дойде във Варненския апелативен съд
07.12.2020 2 408 елхи има възможност да предостави на физически и юридически лица СИДП
07.12.2020 Коледен базар във Варна подпомага семействата на деца с увреждания
07.12.2020 Коледната елха грейна във Варна! Кметът: Желая здраве и вяра!
04.12.2020 Раздават 300 коледни пакета на социално слаби граждани
04.12.2020 Коледната елха във Варна грейва на Никулден, радваме й се дистанционно
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).