"Варненци за Варна" няма да участват в предстоящите избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:19 / 27.03.2013
1851
Неформалната група на протестиращи граждани "Варненци за Варна" няма намерение да участва в предстоящите избори. Формацията, популярна и като "Групата на дакела", няма намерение да подкрепя нито една от политическите сили, стана ясно на пресконференция на тема "Да спрем хаоса".

За пореден път от "Варненци за Варна" се обявиха против разпускане на Общинския съвет, с условието за оказване на сериозен граждански контрол в работата на местния парламент и кметската администрация, съобщи Дарик.

На пресконференцията се появиха представители и на другите групи протестиращи граждани, сред които и Кънчо Бонев. Те опитаха да превърнат брифинга в дискусия, задавайки въпроси на "Варненци за Варна".

"Ние също искаме кръгът на Кирил Йорданов да се разбие", заяви в отговор на един от въпросите Ивайло Василев, един от лидерите на "Групата на дакела". За искане на конкретна оставка обаче е нужно основание, което се постига трудно, коментира Василев. Той бе категоричен, че при наличие на доказателства за злоупотреби трябва да се намеси и прокуратурата.

"Варненци за Варна" работи по сформирането на екип от специалисти, които да помагат при анализирането на отчетите и договорите, които общината започва да публикува на сайта си. Участие в експертния екип вече са потвърдили трима медици от местната структура на Българския лекарски съюз. Уверение за осигуряването на няколко експерти е дал и местният лидер на КНСБ Илия Илиев. Осигурени са и няколко специалисти в областта на културата. Продължават да се търсят обаче още експерти, които могат да бъдат полезни със своя опит и ценз, обяви Ивайло Василев.

На журналистически въпрос дали очакват от общината да публикуват документи, компрометиращи някой от администрацията, Ивайло Василев заяви: "Всички знаем, че в общината има много интереси, сблъсъци на различни кръгове. Нашата надежда е тези интереси да се сблъскат и да използваме момента".

"Варненци за Варна" концентрира усилията си върху местната власт, заяви другият лидер на групата Христо Димитров. "Има една основна теория: Бог високо, цар - далеко. Нека първо оправим собствената си къщичка и от там да излизаме на улицата, и ако щете и на стадиона. Нека стъпалата ги качваме едно по едно", коментира Димитров.


Виж коментарите (0)

Още по темата (341):
07.09.2023 Георги Кадиев: Сметките за ток ще скочат, и то с много
01.07.2016 По-евтин ток за варненци от днес
30.06.2016 Шефът на КЕВР: Токът поскъпва от 1 юли, но минимално
28.05.2016 В проект на КЕВР: По-евтин ток за клиентите на "Енерго-Про"
01.04.2016 От 1 април всеки може да смени доставчика си на ток, ето как става това
27.11.2015 Мъж заплаши: Ще се взривя, ако енергото не ми даде развод!
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).