Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци заплашват да деактивират светофарните звукови сигнализации за слепите
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 22.03.2016Коментари (4)2583
© Varna24.bg
Варненци заплашват да деактивират звуковата сигнализация за слепи, която е монтирана на светофари по проекта за интегриран градски транспорт. Конкретното оплакване е от домакинства в карето между Стоматологията и Археологическия музей, предаде Дарик. 

Шумът от звуковото устройство е силен и хората буквално не могат да спят, заяви общинският съветник и председател на движение "Възраждане" Костадин Костадинов. Недоволните варненци са направили подписка, която е подкрепена от около 60 души. Те са разговаряли със зам.-кмета Тодор Иванов, който ги уверил, че ще се вземат мерки. До момента обаче проблемът останал нерешен.

"Такова устройство беше монтирано експериментално на кръстовището на булевардите "Съборни" и "Владислав Варненчик". След няколко седмици започват да валят жалби от хората в съседство, след което хората прерязват инсталацията. Въпреки този опит, общината планира да сложи такива устройства на 50 светофарни уредби. Ако не се вземат мерки, същото ще стане и сега", коментира Костадинов.

Става така, че частично се решава един проблем, но се създава нов, посочи Славчо Аврамов - член на Управителния съвет на организацията на слепите във Варна. Според незрящите много по-ефективно би било да се ползва опита на София, където по кръстовищата са монтирани бутони за двете посоки на движение.

"Когато слепият иска да пресече в желаната посока, той натиска определения бутон. Така дава заявка и се активира звуковото устройство, а той се ориентира", обясни Аврамов.

Колонката, върху която се монтират бутоните, струва около 560 евро. По проект във Варна със звукови устройства трябва да се сдобият 50 кръстовища. Общината е избрала по-евтиния вариант да се монтира сигнализация, която работи постоянно при зелен сигнал, каза още той. По думите на Аврамов незрящите хора, които са около 600 във Варна, се ориентират трудно.

"Ако до една седмица общината не се задейства и този звук не бъде изключен, аз лично ще посъветвам хората да вземат нещата в свои ръце и да прережат кабела на устройството", категоричен е Костадинов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Намалете звука ,те са СЛЕПИ а не ГЛУХИрџ?Љ
0
 
 
Общински съветник,съветва гражданите да унищожават общинска собственост,бравооооо само адмирации за такъв управник,а тези които не може ли да спят само ще кажа "дано никога не ви се налага да попаднете в състоянието на хората за които е монтирана тази звукова сигнализация" Едва ли шума от колите е по малък ако искате да се спре движението и на автомобили,каквото и да се направи винаги ще има недоволни,а после ревем,че никой нищо не правил,а заслужаваме ли.....?????
+1
 
 
Защо не го арестуват Костадинов за подбудителство към саморазправа и хулиганство?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: