Варненци заплашват с протест, искат асфалт на улицата си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:27 / 25.08.2017
3286
Варненци, живеещи на ул. "Букет", която е продължение на ул. "Евлоги Георгиев" заплашват да блокират околовръстното шосе днес, като форма на протест срещу безхаберието на общината. Над 100 души се подписаха под писмо до представителите на местната власт, в което настояват няколкогодишните безплодни чакълирания на улицата и похарчените около 80 000 лв. за безсмисления труд, да бъдат финализирани с полагането на асфалт.

"Между 15 и 21 август т.г. на ул. "Букет" бе направено поредното чакълиране. През последните 5 г. на уличката е насипван чакъл поне 4 пъти и нито веднъж не е полаган асфалт.

При първия силен дъжд водата свлича камъните върху асфалта на Околовръстното, където те затрудняват движението и поставят водачи и пътници в риск. За това общината праща работници и камиони да съберат чакъла от пътното платно.

Така всеки път се дават пари първо за чакълиране и трамбоване, а след това и за събиране на трошляка от "Христо Смирненски".

За нас е напълно неясно защо се полага чакъл и не се асфалтира.

За това подготвихме поредното писмо, което изпращаме до кмета Иван Портних, председателя на ОбС Тодор Балабанов и председателя на ПК "Благоустройство и комунални дейности" Божидар Чапаров с настояване безплодното разходване на средства на варненските данъкоплатци на нашата улица да спре", разказват потърпевшите пред RNS.

Живеещите на ул. "Букет" припомнят, че сами са изградили канализацията и ВиК-мрежата по протежението й. Според тях до момента Община-Варна, е изхарчила около 80 000 лв. за краткотрайната чакълеста покривка. Те се питат дали улицата им не се използва само "като касичка" и място за "безсмилени ремонти и усвояване на пари".

Ако живеещите на калната улица изпълнят заканата си днес да блокират бул. "Хр. Смирненски", движението във Варна ще бъде изключително затруднено, тъй като по същото време ще има затворени улици и заради пребиваването на френския президент Еманюел Макрон в морската столица.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).