Варненец: Гонки с мощни мотори и тунинговани автомобили тресат "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (8)
16:13 / 10.07.2018
13450
Варненец сподели в жалба до председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов някои притеснения относно проблеми в район "Аспарухово". Ето какво сподели той за Varna24.bg:

Чрез настоящия сигнал изразявам притесненията си - своите и на група граждани за проблеми, свързани с нарушаване на обществения ред и спокойствието на живущите на територията на район "Аспарухово", Община Варна в района на ж.к."Дружба" и блоковете по бул."Първи май".

След направените големи инвестиции и извършените ремонти от Кмета на Община Варна за подобряване на инфраструктурата и общата градска среда в район "Аспарухово", разширението на улица "Мара Тасева", ремонта на бул. "Първи май" и новото кръгово кръстовище възникнаха следните проблеми:

Новите настилки предоставиха възможност за движение на автомобилите и моторите с много по-висока скорост. Неблагоразумни шофьори не се съобразяват с ограниченията на скоростта в населено място и особено в късните часове се развиват високи скорости по това кратко трасе. Организират се гонки при което шума от мощните мотори и тунинговани автомобили тресе целият район "Аспарухово". Невъзможно е да се почива през тъмната част на денонощието, което изнервя гражданите в района на ж.к."Дружба".

Отправени бяха устни питания по този въпрос към представители на 4 РПУ, но от там ни насочиха към ПК "Обществен ред и сигурност" към Общински съвет - Варна. Те считат, че си изпълняват правилно задълженията по контрола, което според нас особено вечер се разминава напълно с реалната обстановка.

Желая въпросът да бъде разгледан в ПК " Обществен ред и сигурност" към Общински съвет- Варна с цел вземане на решение за предотвратяване на този шумов тормоз над жителите /зачестяване на проверките през тъмната част на денонощието и поставяне на камери за скоростта/.  

При строежа на булевард Мара Тасева бяха затворени 3 изхода на ж.к."Дружба" за ляв завой за излаз към центъра на града, при което остана само изход "на дясно". С това решение се създава натоварване на кръстовищата на бул."Мара Тасева" с ул."Кирил и Методий". Желаем след обстойно разглеждане на проблема и при възможност за отваряне на поне един от изходите на ж.к."Дружба" към бул."Народни будители" или ул."Кирил и Методий", с което да се намалят задръстванията, образувани от единствения изход за завиване към центъра на града под у-ще "Христо Ботев" .

Премахването на пешеходни пътеки на бул."Народни будители" в района на кръговото и поставянето на пешеходен надлез все още не осигурява безопасността на гражданите. Оказва се, че има пешеходци, които в желанието си бързо да преминат и да хванат пристигащ автобус от двете страни при спирка "Народни будители2" създават предпоставки за ПТП. Те са опасни, както за себе си, така и за останалите участници в движението. Липсата на предпазни заграждения е основната причина за нерегламентираното пресичане.

Тези въпроси бих желал да поставя на Вашето внимание, като същите бъдат разгледани в комисии и след вземане на решения да бъдат предприети всички необходими действия и мерки от компетентните органи и институции.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).