Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец: Не! Не искам да блокирате кръстовища "за мое добро"!
Автор: Пламена Николова 09:24 / 05.08.2020Коментари (65)13193
© Varna24.bg
Продължава парализата на движението на кръстовището пред Община Варна и по възлови булеварди от протестиращите във Варна. По този повод варненец изрази категорично несъгласието си с начина, по който протестиращите блокират морската столица и лишават съгражданите си от правото им на нормално придвижване. 

Varna24.bg публикува коментара на Румен Динчев, споделен в групата "Виждам те КАТ-Варна" без редакторска намеса:  

"Тази сутрин, по телевизията една млада дама пламенно ми обясняваше как тя и нейните високо образовани съмишленици блокирали Орлов мост - заради мен, защото аз съм инертен, не разбирам колко това е важно и не излизам да протестирам, а те, горкичките, се жертват за моето светло бъдеще.

Искам да поясня на въпросните млади хора:

Аз съм упражнил правото си на глас предоставено ми от конституцията.

Не съм инертен, а просто не съм съгласен с вас.

Лично съм водил митинг-шествие през 1997 г, но тогава имаше кауза - комунистите бяха сринали заплатите до 4-5 долара.

Вие не може да протестирате от мое име и в моя полза, защото аз не съм ви упълномощил за това.

Високообразовани и квалифицирани млади хора, имате право да протестирате и аз приемам това, но нямате право да ми натрапвате вашите възгледи и след като аз не се присъединявам към вас, да декларирате, че го правите за мое добро!

Може и да сте завършили зад граница (не че това ви дава някакво предимство пред мен, възпитаник на най-престижния университет в България - ВНВМУ), но някак си с този факт искате да ми внушите претенцията, че вие разбирате повече от демокрация, отколкото аз.

Не, младежи, не сте наясно с основното правило на демокрацията: "Правото на индивида се простира до там, до където не погазва правото на друг". В случая, вие абсолютно пренебрегвате, моят избор, моето мнение, а отгоре на всичкото си позволявате да ме назидавате.

Благодаря - не! Не искам да блокирате кръстовища "за мое добро"!"

Както медията ни информира, в последните дни сериозно ескалира напрежението сред жителите на морската столица, които не са съгласни с действията на протестиращите.

В групата "Виждам те КАТ-Варна" има призиви варненци да се обединят и принудят протестиращите да вдигнат блокадата на града, както и настояване институциите и органите на реда да се намесят за възстановяване на нормалния ритъм на живот. 

Припомняме, че заради блокадата фирма "Граски транспорт" бе принудена да промени маршрута на седем автобусни линии.  

Вчера до кмета на града Иван Портних бе изпратено искане за незабавни действия от представители на туристическия бранш, които изразиха тревогата си за негативните последици за крехкия туристически сезон заради действията на протестиращите. 

Преди дни медията ни публикува и коментар от бременна жена, принудена да стои с часове в задръстванията на блокирания Аспарухов мост.



Още по темата: общо новини по темата: 220
20.11.2023 »
08.11.2023 »
06.02.2023 »
30.12.2021 »
10.05.2021 »
11.02.2021 »
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Мишките си седят в дупките, гризат си парченце отмъкнато сиренеце и са доволни. Ако решиш да им кажеш, че са хора и има цял свят около тях, просто ще започнат да се сърдят. Много път има от съзнание на мишка до съзнание на човек.
0
 
 
Като затвориха града беше за твое добро, като те съкратиха от работа беше за твое добро, като затвориха детските градини, ясли и училища също беше за твое добро, избиха крави, овце, кози, прасета и кокошки за твое добро, ще те ваксинират с не създадени ваксини за твое добро, а за твое улеснение пускат 5G мрежа, за твоя сигурност ще те чипират, да знаят кой какво прави и престъпниците да се страхуват, но дали всичко това е за твое добро, или за тяхно? Само на българско знаме има надпис : "Свобода или смърт". Дали е за твое добро?
0
 
 
Не мога да повярвам, че толкова много хора не виждат проблемите в държавата и са доволни от подхвърлените им трохи! Действително, интелектуалният капацитет в България е дефицит!
0
 
 
Няма как да избереш нещо което предварително е избрано и манипулирано
+1
 
 
застрашително става явен нарастващият брой на пространствени идиоти, които са напълно доволни от живота си в България, от нейното бъдеще и от това на децата и... и същевременно дори ненавиждат хора които се борят за повече... Ориенталски кенеф сме си и това е
0
 
 
Ае мрънкалници я се успокойте малко.....
Aнонимен
на 06.08.2020 г.
+1
 
 
Пълна подкрепа за протестиращите. Не само че трябва да се блокират кръстовища а е нужно и блокада на летища и магистрали съд и затвор за всеки присвоявал обществени средства. Живеем в Европейска правова държава. Лустрация и затвор на комунистически мутри и техните подлоги в интернета
Aнонимен
на 06.08.2020 г.
-1
 
 
Айде, събирайте си кочините. Ония камъни и тях да почистите. Граждани. Пълни селяни.
Aнонимен
на 05.08.2020 г.
0
 
 
Румен Неофитов Динчев, Помполит от ВМФ(Помощник капитан по политическата част, ухо на партийците на всеки кораб преди '89), протестирал срещу комунистите, хахахахаха. Минал в търговския, направил няколко рейса след вЂ?89 и почнал да плюе комунистите. Браво бе маскара, от Горна Оряховица във Варна дойде да водиш протестите. През '97 срещу другарите си по партийна книжка ли протестира. Те сегашните протести са точно срещу такива фурнаджийски лопати като теб. Символи на прехода, еснафи провинциални. Били комунисти станали капиталисти. Лустрация за вас, и данъчно облагане на доларчетата с обратна сила, с лихвите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: