Варненец: Новите контейнери са вече потрошени. От какво са направени?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
09:49 / 09.09.2016
3873
Гневен коментар относно издържливостта на новите съдове за смет във Варна направи варненец във Фейсбук групата "Жители Изгрев Варна". Ето част от това, което написа той:

"Престъпно дълго време се задържаха читави казаните за смет, т.н. "бобри" от поцинкована дебела ламарина. В нашия град е традиция тротоарните плочки да изкарат едва една зима, като напролет се ронят като слънчогледова пита, а асфалта да се изкърти от първия порой, или да цъфнат по него многобройни дупки, като на качествено швейцарско сирене. 

Дойде ред и на едносезонните, всъщност едноседмични контейнери за смет с надписи "Зелени отпадъци". Аслъ, стават на отпадъци, след едва едноседмична употреба. Като се знае, как ги блъскат братчедите роми от сметопочистващите фирми, могат да станат и еднодневки. И това е само началото. 3 счупени контейнера само около бл. 22 на ул. "Евлоги Георгиев". А колко са днес и за целия град? Но, всичко е добре пресметнато. Тайна е само, дали се дели "фифти.- фифти", или по друга формула. 

Апропо, за разлика от нашите асфалтирани, или покрити с плочки алеи на парковете, в Булонския лис, Люксембургската градина, парковете на Версай и Лувъра освен насипан ситен речен пясък и баластра по алеите, друго няма. Ако някой архитект и паркостроител направи както нашите, обществото ще го накара публично да изяде дипломата си. Също и в Лондон и останалите английски градове тротоарите са асфалтирани и няма такова чудо като ежегодна смяна на плочки. Горките европейци, колко са бедни. Едни общинари не могат да изхранят..." 

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).