Варненец: Площадите и улиците на Варна са потънали в листа, плащаме два пъти за несвършена работа

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
15:41 / 30.11.2018
5348
Читател на Varna24.bg изпрати сигнал, придружен със снимки, за това, че масово улиците и площадите в морската столица са непочистени от падналите листа. От дъжда и снега те загниват и се превръщат в опасна "писта", по която може сериозно да пострада всеки пешеходец. Ето какво сподели с нас варненецът: 

"Сигнализирам за непочистени тротоари и улици в центъра на град Варна. Снимките, направени днес 30 ноември по обяд, са от площад "Съединение", - площада около Археологическия музей и алеите към бул. "Сливница",  ул. "Дргамон" 40, ул. "Братя Шкорпил",  ул. "Иван Аксаков", ул. "Княз Николаевич", ул. "Васил Априлов", ул. "Ген. Столетов" и др. в района под бул. "Осми Приморски полк".

Обръщам се към Община Варна: 

Моля, да упражните контролните си функции и да санкционирате почистващата фирма съгласно договора.

Моля, да дадете информация дали фирмата е спазила договора за почистване на описаните улици и тротоари и какви санкции сте наложили по този сигнал.

Докога във Варна ще се чистят листа с ръчно метене и чували, одеяла и брезенти? Всеки средно голям град в ЕС, разполага с машина за изсмукване на листата...в кой век трябва да живеем, че и Варна да се снабди с подобна машини?

Докога ще плащаме двойно за почистване на листа, тъй като работниците ги изхвърлят в черните контейнери, боклукът от които се теглят и плащат на килограм пак от нас при депониране.

Толкова ли е трудно да обиколите централните улици и да осъществите контрол по дейността на фирмата, при условие, че разполагате с армия от служители и десетки нови автомобили?"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).