Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец: Жалки дребни душици със селяндурски манталитет отново повредиха преградите по "Сливница"
Автор: Пламена Николова 16:38 / 20.09.2019Коментари (10)6906
Читател на Varna24.bg сигнализира, че недобросъвестни граждани отново са демонтирали част от преградните решетки по бул. "Сливница", за да пресичат натоварения булевард в близост до училище "П.Р.Славейков". Ето какво сподели той в писмо до медията ни:

"На 27.03.2019 Ви изпратих писмо за демонтирана за пореден път секция от парапета на бул "Сливница". Парапетът беше отремонтиран светкавично от отговорните лица, които възстановиха секцията, закривиха шпилките, за да предотвратят развиване на гайките и дори завариха гайките. Но, едно голямо НО, парапетът оцеля едва 5 месеца до към 06.09.2019, когато беше срязан най- вероятно от същите варненски гамени. Нито статии по вестници, нито публичност може да спре варненския вандал.

За пореден път наглеци, с претенции за "горди варненци“, а дефакто жалки дребни душици със селяндурски манталитет и чувство за безнаказаност, извършиха вандалщина като срязоха и демонтираха парапета на бул. "Сливница", на пресечката с ул. "Оборище".

Когато България празнува своя национален празник, ден на гордост и  почит към великите българи борили се за България, градския тарикат  реже, руши и наглее.

Новата учебна година започна, ученици и родители видели дупката в оградата  пресичат като овце провирайки се между колите и създавайки опасност за самите себе си и за водачите на автомобили. Застанете там сутрин, обед, вечер и вижте за какво става дума, колони коли, трафик, провиращи се деца и възрастни между колите, подтичващи чичковци и лелки, звук от клаксони. 

Явно такъв си е манталитета на "гражданите“ и така учат  децата си, а ние ще чакаме тези деца да са отговорни утре, едва ли.  Може би много българи това лято а и в тези почивни дни ходиха по европейските държави и се радваха на уредените  им градове, чистота, ред, пътища, паркове и градини, гледаха  и се възхищаваха на красотата на старата и запазена архитектура, спазваха техния ред и правила, а тук в родната ни страна някой най-безочливо си позволява да унищожава и ни най-малко да не спазва никакви правила и закони.

Погледнете Варна, оградихме булевардите си с огради, поне малко от малко да не пресичат където им падне, запушваме и слагаме нови парапети след всеки инцидент, поставихме шарени колчета по другите булеварди за да не завиват неправилно, не че няма закон и правилник, но явно на нас са ни нужни стени, огради и колчета. Общината ремонтира стари и построи нови тротоари, те си паркираха колите върху тях, общината сложи колчета, те ги изкъртиха и пак паркираха върху тротора, общината направи велоалеи те паркираха и върху тях, общината ремонтира и построи нови детски и спортни площадки, те начупиха съоръженията. Възрастни, млади, подрастващи някакъв повсеместен разпад, иначе всички много милеят за България и са много праволинейни по форуми и на маса. Народопсихология какво да се прави."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 22.09.2019 г.
0
 
 
Правилно са напавили хората, дето наричате "вандали". Щом искат хората да минават от там, значи е време там да бъде поставена пешеходна пътека със съответните й обозначения за безопасно преминаване на ПЕШЕХОДЦИ!
Aнонимен
на 21.09.2019 г.
+2
 
 
Общината да изгради подлез. Проблемът е от десетилетия.
Aнонимен
на 20.09.2019 г.
+2
 
 
Общината не е направила нови паркинги, че да паркираме там. Като направи достатъчно паркинги, ще спрем да спираме по тротоарите. В Чайка поляни да искаш, но паркинги няма. Ще си пасем добитъка явно между блоковете.
Aнонимен
на 20.09.2019 г.
+2
 
 
Свободата на придвижване е изконно човешко право. Някакви общинари са оградили всички улици с огради и парапети. Другари, в развитите държави няма огради. Някой заблуден дядо ако бъде отнесен, ще е за негова сметка. След като се е възнесъл, явно сметката е негова.
Aнонимен
на 20.09.2019 г.
-2
 
 
Зстова в ниакои дсрйави има закон ако бласне6ниакои на пе6еходна патека си виновен но ако бласне6 ниакои изван пе6еходната патека не носи6 отговорност таи 4е бласнете ниакои дрыг пе6еходез и като искат да те садиат се обарни кам европеиски инститызии да си тарси6правата нали сме в евро сауза пак после пак да демонтират ниакои парапет идиотите
Aнонимен
на 20.09.2019 г.
+2
 
 
Този парапет е едно голямо недоразумение! Аз с удоволствие бих го срязала на поне още едно място - до магазин СБА!
Aнонимен
на 20.09.2019 г.
0
 
 
Какви граждани ,какви пет лева? Селяниииии!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: