Варненец: Жена се представя за инвалид и изнудва шофьори по натоварен булевард във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:15 / 20.03.2019
5321
Читател на Varna24.bg сигнализира, че жена снове между автомобилите по натоварен булевард в района на "Варна мол" и се представя за глухоняма, за да продава сувенири на шофьорите, спрели на червен светофар.

Според варненецът жената създава предпоставки за произшествия и нахлува в личното пространство на водачите в натоварения трафик. 

"Изглежда здрава млада жена, гледам че и за ноктопластиката си се е погрижила, не ми приличаше на инвалид в нужда, за какъвто се представяше. Много глухонеми хора работят и си изкарват прехраната по честен начин. Не е този начинът за набиране на дарения, иначе никога не бих отказал помощ на човек в нужда, но тази жена не ми вдъхна доверие", коментира нашият читател, който изпрати и снимки.

Това не е първият случай, при който хора се представят за глухонеми, за да събират пари по улиците на морската столица. 

Припомняме, е млади здрави мургави мъже обикалят из града, за да събират пари за фондация на глухонемите. Друг "солов" изпълнител също обикаля заведенията из града и псува хората, които му откажат дарение

По този повод преди време Varna24.bg се свърза с централата на Съюза на глухите в България. От там съобщиха, че никога и по никакъв повод не са пращали подобни "мисионери" да набират дарения по заведенията и улиците. От организацията допълниха, че многократно са сезирали органите на реда за подобни злоупотреби с името им и призоваха хората никога да не дават дарения на мошеници, представящи се за техни представители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).