Варненец избива животни, комшии вдигат ръце от него

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 06.09.2010
1030
Преди година, на 5 юни, в кв. "Христо Ботев" във Варна мъж застрелва домашния любимец - котка сиамка, на своя съседка пред детето й. Осъдили го, но останал на свобода и продължил да стреля по котки, кучета и птици, а детето до днес не смее да излезе само от вкъщи заради преживения ужас. Историята разказа пред Информационна агенция КРОСС неговата майка.

"Комшията ми живее срещу нас. Имахме сиамка в къщи и я пускахме от време на време навън. Веднъж влязла в двора му и той я застреля. Детето ми беше навън и играеше. Той застреля котката пред него и още едно детенце", разказа майката.

Веднага след случилото се семейството подало жалба в Първо районно управление във Варна. От Полицията взели пушката и завели дело по бързата процедура, която продължила една година. Въпреки това Вълчо Кърджилов остава на свобода.

"Въпреки това човекът продължава да тормози децата. Птичка да кацне на дърво се стреля, животни където има се стрелят. Този човек е нещо страшно и никой не може да го спре", разказа майката.

След поредните подадени жалби се завело още едно производство срещу Кърджилов, за да се установи дали е психически устойчив. Оказало се, че е напълно здрав и следователно носи отговорност за действията си. Въпреки това обаче преживеният стрес не напуска 7-годишното дете. "Детето ми не смее да излезе на улицата", сподели майката.

"Мисля, че е насочено срещу нас. Преди години е имал проблеми със свекърва ми. Сега вече откакто съм тук, 10 години, той прехвърля злобата на мен. И тъй като аз не съм човек, който не опонира отсреща, той използва по-слабия от мен, в случая детето и котката. Той и другите ги гони, но при нас е нещо страшно. Аз не мога да ви го опиша това", каза още тя.

Майката заяви, че се опитва да спазва законния ред в спора си с убиеца на котката й, "но явно никой не обръща внимание за нищо".

"Никой нищо не прави. Няма как да докажа, че наистина той го прави това нещо. Нито мога да го заснема, нищо не мога да направя, защото той издебва едни моменти когато или аз съм на работа, или съм вътре вкъщи. Аз докато сваря да реагирам, че детето е навън. Той е много хитър и умен, за да действа пред свидетели", разказа потърпевшата.

Потърсихме за коментар по случая говорител на МВР-Варна. От там обаче ни съобщиха, че не могат да коментират случая.

Източник: Агенция Кросс


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Откриха мъртъв изчезналия журналист от Варна!
Изчезна известен журналист във Варна. Търсят го
Проблем: Положиха асфалт на мястото на смъртоносната катастрофа с...
Много плажове във Варна може да останат неохраняеми, каква е прич...
Апелативният съд гледа мярката на тъщата на Пейо Пеев
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).