Варненец – най-добрият барман в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:45 / 14.10.2015
3218
Варненец е най-добрият барман в света. Световното първенство на барманите, което тази година се провежда в София, е най-престижният подобен форум, а България вече официално е първа сила в тази изключително атрактивна професия.

Това се случи благодарение на десеткратния ни национален шампион Васил Колев, който стана световен шампион в най-оспорваната категория "Изборът на бармана" срещу представителите на още 11 страни.

Победата му е и рекорд в историята на Международната асоциация на барманите - до този момент никой освен него не е успявал да спечели три световни титли (Васил Колев бе световен шампион през 2011 г. в Полша и през 2012 в Китай).

"Изключително сме горди с невероятното постижение на Васил", каза Пенчо Пенчев, президент на Българската асоциация на барманите.

"Това е заслужено доказателство за неговия професионализъм, креативност и опит", допълни той.

България е и единствената страна, която от 2010 г. насам всяка година печели медали на Световното първенство на барманите.

Коктейлът, който донесе най-престижното световно отличие за бармани на Васил Колев се казва "Розови сълзи". В него има домашно направена съставка, която допълва букета от вкусове и съдържа нашенска мащерка.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).